Informació general

Projectes

David Callau farà l'escultura de la remodelada Rambla de Jaume I

El reconegut artista cambrilenc realitzarà una figura inspirada en la posidònia que s’ubicarà a la plaça d’Aragó

Per Cristina Sierra

Aspecte actual de la remodelada plaça d'Aragó, on s'ubicarà l'escultura
Aspecte actual de la remodelada plaça d'Aragó, on s'ubicarà l'escultura | Lluís Rovira i Barenys

L’artista David Callau serà l’encarregat de fer l’escultura que s’instal·larà a la remodelada Rambla de Jaume I. El regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza ha explicat en primícia a revistacambrils.cat que el cambrilenc realitzarà aquesta figura que s’ubicarà a la plaça d’Aragó i que estarà inspirada en la posidònia.

"Des dels departaments d'Obra Pública i Cultura teníem molt clar que el tema de l’obra ha de ser la identitat del barri i per això hem pensat en el David Callau, un cambrilenc que té una projecció internacional importantíssima i que, a més, és del barri. És la persona idònia per aquest projecte", apunta el regidor. 

Va ser al ple del passat mes d’octubre quan es va conèixer la voluntat del govern de fer aquesta escultura, amb l’aprovació d’una modificació de crèdit que incorporava una partida d’uns 12.000 euros destinada a l’obra. Aquesta setmana passarà per comissió l’adjudicació de l’estudi a David Callau, un contracte de prestacions de serveis que forma part d’una partida específica de la regidoria. En les properes setmanes, també es farà l’adjudicació de l’execució del projecte.

"Volem que aquesta obra sigui un reflex del barri. S’han de preveure elements que es relacionin amb el mar i tot allò que Cambrils ofereix turísticament. Per això hem pensat que el tema ha de ser la posidònia, volem fer un homenatge a aquesta planta que ajuda a protegir la biodiversitat del Mar Mediterrani. L'obra serà una fotografia de tot el procés marí de la posidònia i servirà també per fer un reconeixement a tot el treball que està fent l’Ajuntament per posar en valor aquesta planta, assenyala el regidor. 

Respecte la ubicació de l’escultura, Daza manifesta que la plaça d’Aragó és el lloc ideal perquè toca el sol i també és un punt que genera interès. "Volem que es converteixi en un punt més d’atracció turística, que la gent es faci fotos i les comparteixi", diu. 

Exposició sobre la posidònia a Madrid

David Callau està molt implicat en el projecte "Viu la Posidònia", impulsat conjuntament pels Ajuntaments de Cambrils, Eivissa i Dénia. El passat 17 de gener, la sala Desearte de l’artista cambrilenc a Madrid va acollir l’exposició col·lectiva L’art de la posidònia, una mostra itinerant que també compta amb la participació de la ceramista de Dénia, Magari Things, dels joiers eivissencs Elisa Pomar i Enric Majoral, i de l’escultor Antonio Villanueva per part de l’empresa Baleària, que col·labora en aquest projecte. 

A més, en el marc de Fitur, Callau va pintar en directe una obra inspirada en aquesta alga marina que, en els propers mesos, tindrà un lloc destacat a la nova Rambla de Jaume I, que s’inaugurarà a finals d’aquest mes de febrer.

L’Apunt

Lluís Abella (JxC): "Vaig demanar que es tinguessin en compte a tots els artistes de Cambrils"
En el ple ordinari celebrat el passat divendres, el portaveu de Junts per Cambrils, Lluís Abella, va aprofitar el punt de precs i preguntes per treure el tema de l’escultura. "Ens van anunciar 'a bombo y platillo' que s’instal·laria una estàtua en aquest espai tan emblemàtic. En sessió plenària vaig demanar que es tinguessin en compte a tots els artistes de Cambrils, per igual, per poder tenir una obra plenament cambrilenca. Una proposta que va ser acceptada pel mateix alcalde", va dir el regidor. Acte seguit, va preguntar sobre en quina fase estava el procés i si ja havien sortit les bases del concurs.

El regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, va contestar que el projecte s’estava estudiant des del seu departament i també des de Cultura. "Està clar que ha de ser una escultura que estigui a l’alçada del que s’ha proposat en aquest espai, ha de ser una escultura emblemàtica d’un artista reconegut", va expressar.

Comenta aquest article