Informació general

Obres

L’avinguda de l’Esport, pendent dels últims retocs i la retirada de les torres elèctriques

La setmana passada es van iniciar els treballs d'asfaltatge i resten la instal·lació de mobiliari urbà i senyalització

Per Redacció

Imatge aèria actual de l'avinguda de l'Esport que està a punt de finalitzar-se (Foto: Tecnofirmes)
Imatge aèria actual de l'avinguda de l'Esport que està a punt de finalitzar-se (Foto: Tecnofirmes)

L'avinguda de l’Esport ja està pràcticament enllestida. La setmana passada es van iniciar els treballs d’asfaltatge i pintat i durant els propers dies les obres finalitzaran amb els últims detalls, la col·locació de la senyalització i la instal·lació del mobiliari urbà. D’aquesta manera, l’avinguda i tota la zona s’obrirà a la ciutadania i estarà preparada per acollir els estands de la Fira Multisectorial del 2 al 4 de juny.

L’obertura total de la nova infraestructura ja només quedarà pendent de la retirada de les torres elèctriques, que depèn d'un informe de l'enginyeria d'Endesa que ha de permetre passar el descàrrec de les línies velles per tal de posar en funcionament el nou cablejat que s'ha instal·lat soterrat. L’Ajuntament ja ha realitzat tots els tràmits administratius i la canalització soterrada alternativa està preparada per quan Endesa doni l’autorització definitiva per poder desconnectar i desmuntar les torres.

Les obres han consistit en la demolició de l’asfalt, la compactació del terreny, la col·locació de vorades laterals, guals i rigola, i la construcció de les dues calçada laterals amb doble carril i el passeig central. Pel que fa als serveis, s’han instal·lat un col·lector d’aigües residuals i una canonada d’aigua, i s’han construït els embornals que s’han connectat a la xarxa de pluvials i les telecomunicacions.

L’avinguda de l’Esport es convertirà en un nou vial de circumval·lació que millorarà l’accés al municipi pel nord i el nucli urbà, la zona esportiva municipal i la nova estació de tren, el polígon Belianes sud, el parc de Bombers, l’autovia A7 i l’autopista AP-7, i descongestionarà el trànsit de vehicles que es desplacen cap als nous equipaments.

Comenta aquest article