Informació general

Eleccions 28M

Patxi López, PSOE: «Obtindrem un resultat gairebé històric a moltes ciutats de Catalunya, també a Cambrils»

El portaveu socialista al Congrés dels Diputats va donar suport a Alfredo Clúa, qui creu que serà el “pròxim alcalde de Cambrils”

Per Andreu Dalmau

Alfredo Clúa i membres de la llista del PSC a Cambrils acompanyant Patxi López en la seva visita a Cambrils
Alfredo Clúa i membres de la llista del PSC a Cambrils acompanyant Patxi López en la seva visita a Cambrils | Andreu Dalmau

Alfredo Clúa, candidat del PSC a l’alcaldia, va rebre ahir a la tarda la visita de Patxi López, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats i un dels màxims dirigents de la formació. Tots dos van acostar-se a la Confraria de Pescadors de Cambrils per interessar-se per la situació de la pesca al municipi, que no està passant per un bon moment.

El candidat a l’alcaldia de Cambrils va agrair a Patxi López que hagi pogut “fer un forat en la seva agenda” per venir a interessar-se per la situació pesquera. “Estem molt sensibilitzats amb el sector primari”, afirma Clúa, “López ens podrà ajudar a picar portes a Madrid perquè es tracta d’un problema que l’Ajuntament no pot solucionar sol, necessita l’ajuda d’organitzacions supramunicipals”. El portaveu del PSOE al Congrés va confirmar que la problemàtica pesquera de Cambrils “té les seves especificitats”, però que és “similar a la de la resta de l’Estat”.

«Notem molta mobilització i motivació per part de la gent»

Patxi López també va aprofitar per destacar el moment dolç que viuen els socialistes a Catalunya: “notem molta mobilització i motivació per part de la gent, feia molt de temps que no veia aquesta proximitat”. L’ex-lehendakari nota que aquesta situació impulsarà al PSC fins al govern d’una gran quantitat de ciutats importants, entre elles Cambrils. “Ja teníem força a Catalunya i ara en tindrem més”, afirma López, “començant per Barcelona, però també a Tarragona, Reus o Cambrils, on estem convençuts que Alfredo Clúa serà el pròxim alcalde”.

Tant Clúa com Patxi López, també creuen que la gestió del Procés per part del Partit Socialista ha tingut influència en aquesta tendència a l’alça del seu partit. “No és el mateix venir ara a Catalunya que fa cinc anys”, deia López, “hem fet servir la política per deixar enrere l’enfrontament permanent”. En aquest sentit, Clúa reconeixia que la davallada de Ciutadans beneficiarà al seu partit, especialment a Catalunya, però que el que està sent realment determinant és el “lideratge” de Salvador Illa a l’hora d’impulsar el que, tant ell com Patxi López, anomenen “un canvi tranquil”.

Alfredo Clúa i Enrique Arce conversant amb Patxi López a la plaça d'Aragó (Foto: Andreu Dalmau)

 

Després de la visita a la Confraria, la comitiva socialista es va desplaçar fins la plaça d'Aragó on van visitar l'escultura encara per descobrir de David Callau. L'artista cambrilenc havia de rebre en persona a Patxi López, però finalment no va poder estar present. Tot i això, sí que va deixar a mode de regal una làmina que el socialista va rebre encantat.

Comenta aquest article