Societat

Solidaritat

El Camí de la Solidaritat treu a la venda la samarreta que salva vides

L'ONG cambrilenca destinarà tots els diners recaptats al programa Awasuka, que té l'objectiu de construir cuines sense fum al Nepal

Per Redacció

Les samarretes solidàries serviran per a construir cuines sense fum al Nepal
Les samarretes solidàries serviran per a construir cuines sense fum al Nepal | Cedida

L’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat ha posat a la venda la samarreta Breathe Again, una peça sostenible i solidària que ha creat en col·laboració amb tallers que milloren la situació de persones que es troben en risc d'exclusió social. Tots els diners recaptats es destinaran al programa Awasuka, que té l'objectiu de construir cuines sense fum al Nepal.

La iniciativa solidària, creada pel cambrilenc Roger Solà, vol llençar el missatge de que amb aquesta samarreta es poden salvar vides i també tenir cura del planeta. De fet, l'empremta d'aquesta peça de roba comença per la seva composició respectuosa amb el medi ambient. Està fabricada amb cotó 100% orgànic que utilitza menys aigua, menys pesticides i genera menys contaminació. L'etiqueta Label Gots i l'etiqueta OEKO-TEX 100certifiquen la sostenibilitat del producte.

També destaca la seva confecció. Les samarretes estan fetes de manera ètica i sostenible per persones amb discapacitat i dones en risc d'exclusió social. Concretament, estan confeccionades per les treballadores de DONA KOLORSi s'estampen a la Fundació Icària. Tots dos tallers es troben a Barcelona.

A més, té la vessant solidària ja que, com més diners es recaptin de les vendes, més cases antisísmiques i cuines sense fum es podran construir a les comunitats rurals nepaleses, garantint així la salut dels seus habitants. De fet, s'ha escollit el vermell com a color simbòlic d'aquesta peça per fer al·lusió a que les persones afectades puguin tornar a respirar.

Aquesta acció també destaca per la seva sostenibilitat, amb un packaging 100% sostenible, ja que la bossa és del mateix teixit que la samarreta i pot ser reutilitzada. El preu de la samarreta és de 32 euros. Les persones que vulguin col·laborar en la causa ho poden fer clicant en aquest enllaç.

Detall de les samarretes sostenibles i solidàries 'Breathe Again'

 

Comenta aquest article