Societat

Solidaritat

El Camí de la Solidaritat recapta més de 8.000 euros en la cursa solidària contra el càncer i en favor del Projecte Awasuka

S'ha dut a terme entre els dies 9 i 16 de maig mitjançant tres curses, dues virtuals i una presencial a París

Per Jason Wells

Imatge de la cursa presencial a París, França
Imatge de la cursa presencial a París, França | Cedida

Després de tancar la primera edició amb un total de 1.145 participants d’arreu del món i 9.689,17 euros recaptats, l'ONG El Camí de la Solidaritat va tornar a unir forces amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer per organitzar la International Women’s Virtual Race, una cursa solidària virtual que s'ha dut a terme entre els dies 9 i 16 de maig, amb l’objectiu de recaptar fons per la lluita contra el càncer i en favor del Projecte Awasuka, un programa catalo-nepalés que busca construir 500 cuines sense fum a Bhimphedi, una àrea rural del Nepal.

Més de 8.000 euros recaptats

Les tres curses d'aquest any -dos virtuals i una física- van reunir un total de 473 participants i van recaptar un total de 8.051,13 euros. Les dues curses virtuals, 'Women on the Run' i 'CMU Race' de Colegios Mayores van recaptar un total de 2.557,40 euros, dels quals la meitat aniran destinats a l'AECC i l'altra meitat al Projecte Awasuka. La cursa presencial 'Uni-Run', organitzada per l'escola HEC de París va recaptar un total de 5.493,73 euros, dels quals 1.000 euros aniran destinats a 'Cheer Up', una organització benèfica que té com objectiu ajudar a nens entre 8 i 20 anys amb càncer, i la resta anirà destinada al Projecte Awasuka. Per tant, la distribució quedarà de la següent manera: 5.772,43 euros pel Projecte Awasuka; 1.278,70 per l'Associació Espanyola Contra el Càncer, i 1.000 per l'organització Cheer Up. 

Ganes de tornar a fer curses presencials

Aquest any, tot i que la gent continua demostrant el seu esperit solidari, la participació en les curses virtuals ha minvat. Segons ens comenta Roger Solà, fundador de l'ONG, la gent "té ganes de córrer" presencialment. Des de la pròpia organització, la idea és anar recuperant les curses físiques, és per això que la cursa presencial organitzada conjuntament amb Tiburón Crossfit, va servir com a "prova" per anar familiaritzant poc a poc a les persones de cara a la cursa que tornarà a Cambrils el proper any. «Si comparem amb la cursa de l'anterior edició, aquest any la prova virtual no ha anat tant bé en termes de participació perquè la gent ja té ganes fer curses presencials, ja que és on s'apunten majoritàriament. La col·laboració i la mini cursa amb Tiburón Crossfit va ser alguna cosa simbòlica i va servir per anar-nos 'familiaritzant' de cara a la cursa física que tornarà a Cambrils l'any que ve», explica.

Recordem que la darrera cursa presencial a Cambrils va ser l'any 2016, on 814 persones i 42 empreses van participar, recaptant més de 12.000 euros. Segons comenta Roger, l'objectiu de la propera edició serà apropar-se a aquests números, en una cursa que encara no té data, però que segurament sigui entre maig i setembre del 2023.

Comenta aquest article