Esports

Esports

L’Ajuntament estudia fer una piscina olímpica a la zona esportiva

L’equipament de 50 metres, que s’ubicaria al costat del nou pavelló, seria un dels grans projectes del proper mandat

Per Cristina Sierra

Imatge aèria de la zona esportiva municipal, on s'hi construiria el nou pavelló i la piscina olímpica
Imatge aèria de la zona esportiva municipal, on s'hi construiria el nou pavelló i la piscina olímpica | Francesc Vidal-Barraquer

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils vol construir una piscina olímpica a la zona esportiva municipal. Així ho van assegurar aquest dimarts l’alcalde, Oliver Klein, i la regidora d’Esports, Natalia Pleguezuelos, en una trobada informativa amb la premsa. "Ja hem començat a estudiar la viabilitat d’aquest projecte. Voldríem que fos un dels nous projectes del proper mandat", va afirmar la regidora.

Tot i que no es van poder donar masses detalls d’aquest futur nou equipament, Pleguezuelos va apuntar que tindria una longitud de 50 metres i que a l’estiu quedaria a l'aire lliure. Per la seva part, Klein va comentar que la construcció d’aquesta piscina era una petició de la ciutadania. "La piscina descoberta és una reclamació dels joves, així ens ho van dir en una enquesta que vam fer. Tenim un espai per fer el pavelló i la nova piscina que ho estem estudiant", va manifestar l’alcalde, que va afegir que també volen buscar un nom pel complex esportiu.

El tercer pavelló, en fase de redacció

Com va explicar la regidora, el projecte del pavelló es troba actualment en fase de redacció per part de l’arquitecte municipal, Víctor Pujol. Està previst aque aquest document estigui enllestit a finals de gener-principis de febrer amb l’objectiu de posar-lo a exposició pública el més aviat possible i aprovar-lo per poder-lo dotar de pressupost."Estem molt contents perquè és un dels nostres grans projectes. Començarem a posar la primera pedra d’aquest tercer pavelló en aquest mandat", va dir.

Pleguezuelos també va confirmar que s’havien fet canvis en el projecte inicial que el consistori va mostrar a les entitats. Recordem que el passat octubre es va engegar un procés participatiu per definir les necessitats d’ús i model de gestió d’aquest nou poliesportiu lleuger. La regidora va comentar que el nou projecte que s’està redactant incorpora les peticions que van poder fer les entitats i clubs del municipi ja que per l’equip de govern era "molt important" tenir el suport de tots els implicats per poder tirar endavant el pavelló.

El projecte inicial que es va presentar a les entitats preveia la construcció d'una pista poliesportiva coberta de 44,60 x 27,60 metres divisible en tres pistes transversals de mini bàsquet i mini handbol i una pista longitudinal d'handbol i futbol sala. Un nou espai que també comptava amb una grada prefabricada de 195 espectadors asseguts i un edifici interior amb vestidors, serveis i magatzems. Totes aquestes característiques s’han acabat de definir en aquest procés participatiu.

 

Comenta aquest article