Informació general

Política

Oliver Klein: «Som un govern capaç de construir una estratègia de futur sense mirar al passat»

L’alcalde i els portaveus del govern fan un balanç positiu del mandat i defensen que hi ha hagut "lideratge" per tirar endavant els projectes de la Rambla Jaume I, l’avinguda de l’Esport i l’adequació de l’entorn de l’antiga estació

Per Cristina Sierra

L'alcalde i regidors del govern municipal, aquest matí
L'alcalde i regidors del govern municipal, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

"Som un govern resolutiu, clar, directe, cohesionat, que governa i no perd el temps en disjuntives ideològiques, que es posa a treballar unit i que pren decisions per complir els objectius comuns i desencallar temes importants que feia molt de temps que estaven sobre la taula". Amb aquestes paraules l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha defensat aquest matí, en una trobada amb la premsa, la feina que ha realitzat l’equip de govern en el gairebé any i mig de mandat.

L’alcalde ha estat acompanyat pels portaveus i regidors del govern, que han fet un balanç positiu de la feina duta a terme. Klein s’ha mostrat orgullós i satisfet dels projectes que han tirat endavant des que al setembre de 2021 el Nou Moviment Ciutadà va formar govern amb PSC, Ciutadans i PP.  "L’opció de treballar, de posar-nos d’acord, crec que és la millor recepta. Ens deien que si érem un govern Frankenstein, que seria difícil de governar i posar-nos d’acord i no ha estat així", ha apuntat Klein.

Oliver Klein: "En poc més d'un any hem fet molta més feina que altres en tot un mandat"

L’alcalde ha afirmat que, "en poc més d’un any hem fet molta més feina que altres en tot un mandat", assegurant que s’ha complert amb el full de ruta marcat que tenia tres grans projectes: la remodelació de la Rambla Jaume I, l’avinguda de l’Esport i l’adequació de l’entorn de l’antiga estació.

De la primera obra, el batlle ha dit que queden "molt pocs dies" perquè els cambrilencs ja puguin gaudir-la; respecte l’avinguda de l’Esport, ha recordat el potencial que tindrà amb la connexió de la carretera de Montbrió amb la zona esportiva i l’estació de tren, a més de jugar un paper clau en el creixement urbanístic de la zona nord del municipi, i de l’espai de l’antiga estació, ha recordat que el consistori té el permís d’Adif per poder connectar les avingudes de Vidal i Barraquer i d’Horta de Santa Maria i per per un nou pas al carrer Andalusia.

Klein ha reafirmat la feina que ha fet, fa i farà el govern fins l'últim dia d’aquest mandat. "Treballarem fins el darrer dia. No podem deixar de treballar perquè en tres mesos es pot fer molt", ha declarat.

Les prioritats de cara a un segon mandat

Klein també ha destacat els projectes que estan treballant actualment i d’altres que els agradaria impulsar en un segon mandat, entre ells, la construcció del tercer pavelló i una piscina olímpica descoberta a la zona esportiva, la remodelació del carrer d’Orquídies i de l’avinguda Diputació, la transformació i recuperació del Mercat de la Vila, l’obertura del celler de la Cooperativa o fer un concurs públic per acabar les obres del Teatre Auditori mitjançant la col·laboració privada.

Sobre aquests projectes, l’alcalde ha manifestat que s’intentaran deixar preparats abans d’acabar el mandat perquè puguin ser un realitat en la propera legislatura. "Som un govern capaç de construir una estratègia de futur sense mirar al passat. No podem seguir fent sempre els mateix; només progressarem si fem canvis i implantem nous projectes i estils de gestió, que és precisament el que estem fent", ha dit el batlle, que ha afegit que hi ha més projectes gestionats per altres administracions, com la remodelació de la façana marítima, per valor de 400.000 euros, que vol impulsar Ports de la Generalitat, o la continuació del passeig de Ponent, a càrrec del Ministeri per la Transformació Ecològica.

Enric Daza: "Hi ha hagut un lideratge clau per tirar endavant els projectes"

Acte seguit, ha estat el torn dels portaveus del govern, que han volgut deixar clar que en aquest any i mig hi ha hagut molt bona sintonia a l’hora de treballar plegats. "Hi ha hagut un lideratge clau per tirar endavant els projectes. Hi ha hagut cohesió i lleialtat", ha manifestat el regidor d’Obra Pública i Urbanisme, Enric Daza.

El portaveu del Nou Moviment Ciutadà ha remarcat que el partit "teníem clar que s’havia de tirar endavant els projectes i que anàvem tard en inversions" i ha repassat els projectes que ha treballat des de la seva àrea, com la Rambla Jaume i o l’avinguda de l’Esport, i que seran una realitat en poques setmanes.

Alfredo Clúa: "Volem millorar la qualitat dels ciutadans"

Per la seva part, el portaveu del PSC, Alfredo Clúa, ha dit que la valoració "no pot ser més que positiva". Com ha apuntat, des de la seva formació tenien "molt clar" que la prioritat d’aquest mandat eren els departaments d’Urbanisme i de Serveis. "Hi ha hagut un impacte directe en la neteja i la gestió de residus. Estem molt satisfets i, com a partit, estem molt compromesos amb Cambrils", ha comunicat.

El regidor de Personal també ha destacat la "lleialtat per tirar endavant el màxim de projectes que ens arriba a la taula" amb l’objectiu que repercuteixi en el benestar dels cambrilencs. "Volem millorar la qualitat dels ciutadans", ha assegurat.

Juan Carlos Romera: "Hem sapigut deixat a banda les petites diferències a favor dels ciutadans"

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Romera, s’ha mostrat "molt orgullós" de la bona sintonia i treball que hi ha en aquest equip de govern. "Hem sapigut deixar a banda les petites diferències a favor dels ciutadans. Cambrils té moltes possibilitats, hem de creure en Cambrils", ha dit.

Respecte les àrees que coordinen els regidors de la formació taronja, el regidor de Promoció Econòmica ha destacat la feina que s’ha fet amb la campanya nadalenca per dinamitzar el comerç, l’aposta per "donar un salt qualitatiu" a la Fira Multisectorial i Fira Marítima o el treball en Turisme.

David Chatelain: "El pas del temps ha demostrat que els resultats han estat positius"

El darrer a parlar ha estat el portaveu del PP, David Chatelain, que també ha tret pit per la feina feta en aquest mandat. "El pas del temps ha demostrat que els resultats han estat positius. S’ha millorat molt i en diferents àmbits", ha expressat l’actual regidor d’Hisenda i de Protecció Ciutadana.

Respecte a la Policia Local, Chatelain ha destacat que "s’ha fet un esforç importantíssim per incorporar nous agents" i també ha avançat que aquest estiu tornarà la patrulla de platges gràcies a la nova borsa que s’ha posat en marxa per comptar amb agents interins. "Podem estar molt orgullosos del nostre cos policial", ha manifestat el regidor, que ha afegit que s’està treballant en la recerca de nous aparcaments dissuasius.

Comenta aquest article