Informació general

Obres

La rua de Carnaval podria «inaugurar» la Rambla de Jaume I

El regidor d’Urbanisme confirma que s’està treballant perquè es pugui circular per l’avinguda el dissabte 18 de febrer

Per Cristina Sierra

Aspecte dels treballs al tram superior de la Rambla de Jaume I, aquest matí
Aspecte dels treballs al tram superior de la Rambla de Jaume I, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

La rua de Carnaval podria tornar a passar enguany per la Rambla de Jaume I. Així ho va confirmar ahir el regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, en la trobada de l’equip de govern amb la premsa. "Estem treballant perquè la rua del Carnaval pugui passar per la remodelada Rambla, el dissabte 18 de febrer", va afirmar Daza quan es va tractar el tema dels treballs de remodelació de l’avinguda.

El portaveu del Nou Moviment Ciutadà va explicar que les obres estan molt avançades. Aquests dies els treballadors de GICSA, l’empresa encarregada dels treballs, estan acabant de fer la vorera ubicada entre els carrers de Ramon Llull i de Juan Sebastián Elcano. De fet, ja està enllestit mig tram i queda pendent formigonar la calçada des del principi de la Rambla fins al carrer de Juan Sebastián Elcano, així com les calçades de la part sud dels carrers de Roger de Flor i de Juan Sebastián Elcano.

El regidor va mostrar-se molt satisfet de l’evolució de les obres tot i els imprevistos sorgits que han fet incrementar el pressupost de l’obra en un milió d’euros. "Ja estem instal·lant el mobiliari, queda molt poc per acabar l’obra", va comentar Daza, que també va reafirmar el "lideratge clar" que hi ha hagut per part del govern per tirar endavant els projectes en aquest mandat.

L’objectiu que s’ha fixat el departament d’Urbanisme i Obra Pública és que la rua de Carnaval sigui el primer gran acte que aculleixi la Rambla de Jaume I. Si els terminis es compleixen, cap a mitjans de febrer l’avinguda ja es podrà obrir al trànsit, el que permetrà que la desfilada de carrosses pugui passar per aquest tram renovat tres anys després.

Recordem que el darrer cop que la rua va passar per la Rambla Jaume I va ser al febrer de 2020. Al 2021 no es va poder celebrar per la pandèmia del coronavirus i l’any passat, quan es va recuperar, feia just un mes que s’havien iniciat les obres i es va haver de modificar el recorregut com ha passat enguany amb la Cavalcada de Reis.

Gran festa per celebrar la nova Rambla

El regidor d’Urbanisme i Obra Pública també va comentar que el govern vol fer una festa que servirà per inaugurar la Rambla de Jaume I. La idea és que sigui el darrer cap de setmana de febrer, després de Carnaval, però encara es desconeixen els detalls de com serà aquesta celebració.

En la trobada amb la premsa, Daza va assegurar que amb aquesta obra s’ha volgut donar protagonisme als ciutadans. "Volem que sigui una Rambla per les persones", va manifestar. A més, va remarcar que per la nova via no circularan ni autobusos ni vehicles de gran tonatge i que un dels grans projectes pel proper mandat serà millorar l'anella de serveis dels carrers de Pau Casals i de Cristòfor Colom, que s'han vist afectats per les obres.

Comenta aquest article