Informació general

Comerç

El nou supermercat Mercadona obrirà portes el 27 de març

Dissabte 25 serà el darrer dia dels establiments de l’avinguda d’Adelaida i del carrer de Francesc Pérez Dolç i des de l’empresa confirmen que mantindran a tots els treballadors

Per Cristina Sierra

Aspecte de les obres del nou Mercadona, aquest matí
Aspecte de les obres del nou Mercadona, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El nou supermercat Mercadona situat entre les avingudes de Nova Augusta i d’Adelaida ja té data d’obertura. Serà el proper dilluns 27 de març quan l’establiment obrirà les portes de la nova botiga eficient que comptarà amb forces novetats per millorar l’experiència de compra dels clients.

La posada en funcionament d’aquest local suposarà el tancament dels supermercats ubicats a l’avinguda d’Adelaida i al carrer de Francesc Pérez Dolç. Com expliquen des de l’empresa valenciana a revistacambrils.cat, els dos establiments operaran amb tota normalitat fins el dissabte 25 de març a les 21 hores i dilluns a les 9 del matí ja obrirà el nou Mercadona, que millorarà un dels accesos principals al municipi amb voreres molt més amples, arbrat i mobiliari urbà. 

Fonts de la companyia confirmen que es mantindran a tots els treballadors i treballadores i manifesten la seva satisfacció per poder fer realitat aquesta botiga, un procés que van iniciar al 2017 i que s’ha vist retardat per diferents tràmits urbanístics i per la troballa de restes arqueològiques just quan va començar la seva construcció. "Estem molt contents perquè és un projecte que fa temps que l’estem treballant i que creiem que serà positiu per Cambrils", apunten.

Cal recordar que va ser a principis del passat maig quan Mercadona va engegar els treballs previs a l’edificació del supermercat i es va trobar unes restes que van obligar a aturar l’obra. Un equip d’arqueòlegs del Departament de Cultura de la Generalitat van treballar durant forces setmanes en aquestes restes per catalogar-les i al setembre es va poder reprendre la construcció.

Model de botiga eficient

El nou establiment seguirà el model de botiga eficient que l’empresa ha implantat en tots els seus locals des de 2016, un procés que culmina aquest 2023. El local tindrà les mateixes prestacions que el Mercadona que es va inaugurar al desembre de 2019 al vial del Cavet. Aquest model busca que l’experiència de compra sigui molt més còmoda pel client i el seu personal, així com també aconseguir un 40% d’estalvi en consum energètic.

A més de trobar nous carretons més ergonòmics i lleugers, els clients també veuran unes caixes renovades, passadissos més amples i una distribució molt més eficaç. Entre les novetats destaquen les seccions "A punt per menjar", amb venda de plats preparats que també es podran menjar allí mateix, amb una zona amb taula i cadires, o "Pernil al tall". També es podrà comprar suc de taronja acabat d’esprémer o gaudir d’una nova fleca amb més productes dolços i màquines de tallar llesques de pa a diferents mides.

L’Apunt

Unes excavacions amb tres fases cronològiques

Just fa un mes, el Centre Cultural acollia la conferència "Les excavacions arqueològiques al voltant del Mas del Moretó", a càrrec de Carla Baumann Requena, arqueòloga d’Absis Patrimoni Cultural i directora de la intervenció que es va haver de fer al solar del nou Mercadona quan es van trobar les restes arqueològiques.

Baumann va explicar que quan es van començar a retirar el primer nivell de terres s’esperava trobar restes de la fonamentació del Mas del Moretó, amb part del mur de tancament de la finca i també van trobar a la part final d’un pou l’accés a una galeria subterrània. Un cop van apartar aquestes restes estructurals van descobrir una fase anterior d’ocupació amb una estructura de planta rectangular, un muret i dos pous que van sevir per datar aquestes restes entre meitats del segle XVII i XIX.

Com va apuntar l’arqueòloga, es van detectar tres fases cronològiques diferents. "La xarxa de canalitzacions (si ho és) que pot ser d'ús agrícola o vinculat al molí; segona fase que és l'estructura rectangular amb els dos pous (un petit mas) també vinculat al món agrícola o com zona d'emmagatzematge (s'ha d'estudiar, però l'estructura estava molt arrasada) i, la tercera fase que és la del Mas del Moretó que es coneixia fins al seu enderroc", va dir a revistacambrils.cat.

Respecte als objectes trobats, destacaven les vaixelles de cuina i estris de ceràmica, metalls vinculats a eina del camp i peces de vidre.

Comenta aquest article