Informació general

Obres

L'empresa Mercadona atura les obres del seu nou supermercat per la troballa d'unes restes arqueològiques

Actualment, un equip d'arqueòlegs de la Generalitat està intervenint en aquesta zona per tal d'analitzar aquestes restes i determinar els passos a seguir

Per Berta Ruiz

Els treballs de construcció del nou supermercat de Mercadona han quedat aturats momentàniament
Els treballs de construcció del nou supermercat de Mercadona han quedat aturats momentàniament | Cedida

L'empresa Mercadona s'ha vist obligada a aturar les obres de construcció del seu nou supermercat ubicat entre l'avinguda de la Nova Augusta i l'avinguda d'Adelaida per l'aparició, fa uns pocs dies, d'unes restes arqueològiques. Aquests primers treballs d'excavació es van iniciar fa un parell de setmanes i la troballa ha propiciat la paralització momentània de l'obra. Actualment, un equip d'arqueòlegs de la Generalitat està intervenint en aquesta zona per tal d'analitzar aquestes restes i determinar quins passos s'hauran de seguir posteriorment. De moment, es desconeix la datació d'aquestes restes ni el tipus d'estructura trobada; s'està a l'espera del pertinent estudi arqueològic que ho determini.

Recordem que l'empresa Mercadona va comprar aquest solar –que durant molts anys va funcionar com a aparcament– per tal de construir-hi un nou supermercat comercial. Aleshores, es va comprometre a urbanitzar parcialment aquesta zona compresa entre l'avinguda d'Adelaida, l'avinguda de la Nova Augusta i el carrer de Pere Moretó. Diferents endarreriments en l'inici de les obres van propiciar que l'Ajuntament de Cambrils decidís fer-se càrrec de l'arranjament urbanístic d'aquesta cruïlla, just en el xamfrà dels terrenys pertanyents a l'empresa Mercadona. De fet, el consistori va avançar l'adequació d'aquesta obra –una de les principals entrades a Cambrils per l'antiga N-340– amb el compromís que l'empresa Mercadona retornés els diners d'aquesta actuació.

Obertura de la nova rotonda de l'avinguda d'Adelaida

Precisament, el passat mes de febrer s'obria al trànsit la nova rotonda de l'avinguda d'Adelaida amb la confluència amb l'antiga N-340. El novembre de 2021, el Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament iniciava  els treballs previs de les obres d’urbanització parcial de l’avinguda d'Adelaida. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Obras i Hormigones Blanco SL per 118.776 euros (IVA inclòs) i van requerir la signatura d’un conveni amb l'empresa Mercadona, propietària dels terrenys.

Recordem que aquesta zona és el PA Riera d'Alforja (Pla d'Actuació) d'ús comercial i, una altra part també es destinarà a habitatge "dotacional" en un futur –es troba en tramitació–.

Imatge de la zona excavada on s'han trobat les restes (fotos: Cedida)

 

Comenta aquest article