Informació general

Obres

L'Ajuntament construirà una rotonda a l'antiga N-340, entre el Molí de les Tres Eres i el que serà el nou Mercadona

El consistori avançarà els diners d'aquesta obra d'adequació d'una de les principals entrades a Cambrils i, posteriorment, l'empresa Mercadona retornarà els diners

Per Berta Ruiz

Imatge de la cruïlla de l'avinguda de la Nova Augusta i l'avinguda d'Adelaida on s'han de dur a terme les obres
Imatge de la cruïlla de l'avinguda de la Nova Augusta i l'avinguda d'Adelaida on s'han de dur a terme les obres | Berta Ruiz

L'Ajuntament es farà càrrec de l'arranjament urbanístic de la cruïlla de l'avinguda de la Nova Augusta amb l'avinguda d'Adelaida, a l'antiga N-340, just al xamfrà dels terrenys que pertanyen al supermercat Mercadona i que actualment estan delimitats per una tanca metàl·lica. El consistori avançarà aquesta obra d'adequació d'una de les principals entrades a Cambrils per l'antiga N-340 i, posteriorment, l'empresa Mercadona retornarà els diners d'aquesta actuació. Així ho avançava el primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis de l'Ajuntament –Lluís Abella– a la roda de premsa telemàtica del passat 15 de juny en la què el govern feia balanç del primer any de mandat. Segons va dir Abella, "creiem que aquest és un punt molt important que cal arreglar per la mobilitat i també per dignificar aquella zona. Són uns diners que l'Ajuntament avançarà, farem l'obra i un cop Mercadona tiri endavant les obres dels terrenys dels quals són propietaris doncs ho hauran de retornar. És una obra important quant a la imatge i al funcionament de la mobilitat".

Adequació de la cruïlla de l'avinguda de la Nova Augusta i avinguda d'Adelaida

Sobre aquest projecte, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– també ha donat més detalls a revistacambrils.cat. Segons ha explicat, aquesta zona és el PA Riera d'Alforja (Pla d'Actuació) d'ús comercial i, una altra part també es destinarà a habitatge "dotacional" en un futur –que ja es troba en tramitació–. "Els terrenys es troben en un sector urbanístic i, Mercadona té l'obligació de tirar-ho endavant. És una parcel·la de terra que queda rodejada i d'això se'n diu Pla d'Actuació que contempla una sèrie de càrregues urbanístiques. Aquestes consisteixen en rematar la vorera que baixa des de l'avinguda de la Nova Augusta i també la vorera que puja per l'avinguda d'Adelaida. Aquestes obres pertanyen als promotors que, en aquest cas és Mercadona –propietària dels terrenys—. De fet, actualment, la concessió de la llicència per a la construcció del nou supermercat Mercadona està en tràmit". 

Es construirà una rotonda a la cruïlla

En la mateixa línia que ja havia avançat el regidor Lluís Abella, Enric Daza també ha comentat que, "ara hi ha la urgència de solucionar el tema de la mobilitat en aquest punt del pont. La vorera del Museu Molí de les Tres Eres ja està pràcticament enllestida i, ara, cal fer una obra paral·lela al xamfrà de l'altra banda de la vorera. És a dir, cal fer el tomb de la vorera de la cruïlla de l'avinguda de la Nova Augusta amb l'avinguda d'Adelaida. L'Ajuntament ho avançarà –es farà un conveni tipus contracte– i posteriorment, ho pagaran els propietaris. Avancem els diners i després, Mercadona els retornarà quan tingui la llicència per construir el supermercat. En aquestes obres es construirà una rotonda en aquesta entrada". El cost d'aquest projecte se situaria al voltant d'uns 150.000 euros.

Avancen els tres principals projectes de mandat

Per altra banda, pel que fa a les principals obres del departament d'Urbanisme per aquest mandat, Enric Daza ha comentat que les prioritàries –en aquest ordre– són: la rambla de Jaume I i el carrer de Pau Casals; l'avinguda de l'Esport i l'avinguda de la Diputació. "La redacció de tots els projectes està molt avançada; els de la rambla de Jaume I i de l'avinguda de l'Esport s'estan fent des dels serveis urbanístics de l'Ajuntament, mentre que el de l'avinguda de la Diputació és l'únic que la seva redacció s'ha encarregat a fora".

Comenta aquest article