Societat

Solidaritat

La iniciativa solidària «Cambrils Batega» lliura els 14.250 euros recaptats a les fundacions Fero i Miquel Valls

Ahir al migdia, a la sala de plens, els representants de la Coral Verge del Camí i de l'Escola Municipal de Música van fer el lliurament simbòlic de dos xecs a les dues fundacions

Per Berta Ruiz

Foto de grup de l'acte de lliurament de la recaptació econòmica del concert solidari
Foto de grup de l'acte de lliurament de la recaptació econòmica del concert solidari | Berta Ruiz

El projecte musical “Cambrils Batega: Rock & Cor” va lliurar, ahir al migdia, els 14.250 euros recaptats amb el concert solidari a les dues fundacions beneficiàries: la Fundació Fero (investigació per un futur sense càncer) i la Fundació Miquel Valls (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Cada entitat ha rebut 7.125 euros. L’acte, que va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament, va comptar amb la participació de l'alcalde, Oliver Klein; la presidenta de la Coral Verge del Camí, Lídia Utset; el director de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, Francesc Sànchez, la representant de la Fundació Miquel Valls, Montse Trullén, i el representant de la Fundació Fero, Rubén Ventura. 

El concert solidari organitzat per la Coral Verge del Camí, l’Escola Municipal de Música i el Departament de Cultura de l’Ajuntament es va portar a terme el passat 10 de juliol als Jardins del Parc Samà amb l’aforament complet. Un total de 800 persones van gaudir de la proposta musical dirigida per Robert Faltus que va unir les veus d’un centenar de cantaires acompanyats d’una banda de rock.

Aposta per donar continuïtat al projecte

A l'acte de lliurament d'ahir hi va haver un breu torn de parlaments. En primer lloc, l'alcalde Oliver Klein es va mostrar satisfet d'aquest tipus d'iniciatives solidàries que es duen a terme a Cambrils amb objectius tan lloables com la recerca, la investigació o la millora de les persones que pateixen algun tipus de malaltia. Per altra banda, la directora de la Coral, Lídia Utset, va agrair totes les persones que van fer possible aquest concert solidari, així com totes les col·laboracions rebudes. També va recordar alguns dels moments més emotius del concert com la interpretació de Bohemian Rhapsody de Queen, entre altres temes clàssics de rock i pop. Per la seva banda, el director de l’Escola de Música, Francesc Sànchez, va valorar molt positivament l’experiència de l’alumnat que forma els cors Adagio, Vivace i Vivace Cambra i va apostar per la continuïtat del projecte.

Un repte: curar el 70% dels càncers l'any 2030 i trobar un tractament per a l'ELA

Per part dels representants d'ambdues fundacions, tots dos van donar les gràcies per aquest tipus d'iniciatives solidàries que els ajuden a seguir endavant amb la millora de la qualitat de vida de les persones afectades. La representant de la Fundació Miquel Valls, Montse Trullén, va destacar que des de la seva entitat treballen en el dia a dia de les persones afectades per ELA, en el seu benestar i en el de les famílies cuidadores i va destacar que l'objectiu prioritari segueix sent la investigació per trobar un tractament. Finalment, el representant de la Fundació Fero, Rubén Ventura, va donar una dada per a l'esperança ja que va explicar que el repte de la investigació mèdica i científica és que l'any 2030, es puguin curar el 70% dels càncers.  

Per tancar l'acte hi va haver un foto de grup amb els representants d'ambdues associacions, l'alcalde i alguns dels cantaires que van participar al concert solidari.

Moment del lliurament a ambdues fundacions. D'esquerra a dreta: Montse Trullén, Lídia Utset, Oliver Klein, Francesc Sànchez i Rubén Ventura (foto: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article