Cultura

Música

Gran nit de música i d'emocions en el concert solidari Cambrils Batega

El concert, que es va fer ahir a la nit al Parc Samà, va omplir les prop de 800 localitats disponibles i la recaptació obtinguda es destinarà a les Fundacions Fero i Miquel Valls (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Per Lluís Rovira i Barenys

El concert es va fer al Parc Samà, ahir a la nit
El concert es va fer al Parc Samà, ahir a la nit | Lluís Rovira i Barenys

Gran nit de música i d'emocions la que es va viure, ahir, en el concert Cambrils Batega rock & cor al Parc Samà. Un concert que es va fer a benefici de la Fundació Fero, per a la investigació del càncer, i la Fundació Miquel Valls, per a la lluita contra l'ELA i que va aplegar prop de 800 persones, és a dir, la totalitat de l'aforament previst. La música la van posar el centenar de cantaires corresponents a la Coral Verge del Camí i cantaires col·laboradors; els cors Vivace, Adagio i Vivace Cambra de l'Escola de Música de Cambrils, acompanyats pel grup de rock format per Albert Galcerà (piano), Georgi Olshanetsky (guitarra), Artemi Agràs (baix) i Francesc Martín (bateria) i dirigits per Robert Faltus i Reyes Gil. Cantaires, músics i públic van bategar al uníson en una nit memorable.

14 cançons

El concert es va iniciar amb un clàssic del duet Simon & Garfunkel, el "Pont sobre aigües turbulentes" i va seguir amb una cançó dels 90 de los Secretos "Pero a tu lado"; va seguir amb un dels grans èxits del grup Abba, "Mamma mia"; amb "California Dreamin'" de John&Michelle Phillips i "Obre els ulls" de David Melgar & Joan Gibert. El director Robert Faltus va demanar la col·laboració del públic que es va fer sentir amb força en el clàssic dels Beatles "Hey Jude", amb "Africa" de David Paich&Feff Porcaro i amb "Billie Jean"  de Michael Jackson" on a més de cantar, el públic va col·laborar amb la percussió corporal.

Amb el públic totalment entregat es va cantar "Una lluna a l'aigua" dels Txarango, amb quatre solistes a la que va seguir "Livin' on a prayer" de Bon Jovi i "Shallow" la cançó que va popularitzar Lady Gaga i Bradley Cooper en la pel·lícula "Ha nascut una estrella". El concert va entrar a la recta final amb el gran hit dels Queen "Bohemian rhapsody" que va aixecar una gran ovació. El clímax es va mantenir amb el "Tornarem" dels Lax'n Busto i va cloure amb la cançó "Em dones força", popularitzada en la Marató de TV3 de fa uns anys i que posava un sentit punt i final a la vetllada. El públic tenia ganes de més concert i els cantaires i músics van obsequiar aquesta petició amb dos bisos.

Tal com es va anunciar des de l'escenari, la recaptació es farà pública ben aviat ja que a part de les entrades venudes hi havia una fila 0 per a rebre donacions. El concert ha estat tot un repte, tant des del punt de vista musical, per quadrar assajos amb totes les parts, com per fer-lo efectiu en l'escenari triat, el Parc Samà. Tots els assajos s'han fet tots amb els cantaires duent mascaretes i ahir era el primer dia que cantaven sense aquest complement protector.