Informació general

Gastronomia

S'ajorna la 10a edició de la ruta La Mar de Tapes per no assolir el mínim d'establiments que demanava el patrocinador

Inicialment estava previst la seva celebració del 14 al 21 d'octubre, però no es va assolir la trentena d'establiments participants que reclama el patrocinador Estrella Damm

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edició de La Ruta de la Tapa del juny de 2019
Imatge de l'edició de La Ruta de la Tapa del juny de 2019 | Berta Ruiz

La celebració de la 10a edició de la ruta La Mar de Tapes de Cambrils ha quedat, de moment, en l'aire. Inicialment, les dates previstes eren del 10 al 19 de juny però en la sessió plenària de finals de maig, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ja va informar que s'havia optat per un canvi de dates arrel d'una pregunta formulada per JxC. La regidora va explicar que la cita gastronòmica es traslladaria a la segona quinzena del mes d'octubre –amb una decisió consensuada amb el sector– donat que hi havia una saturació d'aquest al juny.

Precisament, el portaveu de JxC, Lluís Abella, tornava a referir-se a aquesta qüestió en la sessió plenària del passat 30 de setembre. Abella va recordar la pregunta que ell mateix havia fet al plenari del mes de maig i va preguntar a la regidora per la celebració de les jornades i si ja s'havien fet les pertinents gestions amb el sector.

El patrocinador Estrella Damm exigeix un mínim de 30 establiments participants

Sobre això, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va explicar que, "inicialment estava previst que se celebrés del 14 al 21 d'octubre, aprofitant els efectes de la Fira del Vi i, es va informar al sector a veure quins establiments de bars i restauració estaven interessats en participar en aquesta edició de les tapes. Evidentment, el que prima és el principal patrocinador de les jornades –Estrella Damm–, que ens exigeix un mínim de participants per a la seva contribució amb un capital considerable per a la promoció de la ruta. Aquest mínim exigit és de 30 establiments. Aquesta xifra no es va poder assolir en les primeres dates de juny triades i per això es va ajornar. En aquest segon intent es va fer la prospecció entre els establiments de bars i restaurants i tampoc s'ha aconseguit aquesta participació. Per tant, sense assolir el mínim de 30 participants, el patrocinador no veu adient la seva celebració".

Yolanda Burgos: "Tornarem a fer una altra prospecció de dates amb el sector però si no s'aconsegueix la participació que ens reclama Estrella Damm doncs, lamentant-ho molt, s'haurà d'ajornar per a l'any 2023"

Malgrat aquest segon ajornament, la regidora no tanca les portes a un possible tercer intent. "Per no eliminar les jornades del tot es veurà en quines possibles dates es pot tornar a fer. Tornarem a fer una altra prospecció de dates amb el sector i que es pugui consensuar. No obstant això, si finalment no s'aconsegueix la participació que ens reclama Estrella Damm doncs, lamentant-ho molt, s'haurà d'ajornar per a l'any 2023. S'han fet els deures, s'hi ha estat al damunt, però potser el sector està una mica saturat i probablement aquesta és la raó".

Comenta aquest article