Informació general

Gastronomia

La 10a edició de La Mar de Tapes, prevista per aquest juny, canvia de dates i se celebrarà la segona quinzena d'octubre

Segons va explicar la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, el canvi ha estat consensuat amb el sector donada la situació d'esdeveniments que hi ha en aquestes dates de juny

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edició de La Ruta de la Tapa del juny de 2019
Imatge de l'edició de La Ruta de la Tapa del juny de 2019 | Berta Ruiz

La 10a edició de La Mar de Tapes de Cambrils prevista, inicialment, per al període comprès entre el 10 i el 19 de juny, ha canviat les seves dates. Així ho detallava la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, en el plenari celebrat el passat 27 de maig. Ho feia després de la pregunta realitzada pel portaveu de JxC, Lluís Abella, en la què criticava aquesta "cancel·lació" i demanava explicacions sobre els motius d'aquest canvi.

En primer lloc, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos va comentar que en "cap lloc ha aparegut la paraula cancel·lació. Des del Patronat de Turisme treballem fermament per mantenir el nostre posicionament competitiu al territori, a nivell turístic i a nivell gastronòmic. Treballem per identificar, dissenyar i posar en marxa diferents accions en matèria turística i gastronòmica. Com ja sabem La Mar de Tapes és una iniciativa enogastronòmica molt sòlida i, de fet, des dels seus inicis múltiples territoris se'ns han emmirallat donat l'ampli èxit i repercussió que té". Burgos va explicar que, "la 10a Ruta de la Tapa s'ha traslladat a la segona quinzena d'octubre, just després de la Fira "Cambrils, porta d'entrada al País del Vi". La raó ha estat consensuada amb el sector perquè ens hem adonat que en aquestes dates de juny hi havia una saturació d'esdeveniments i s'ha trobat lògic passar-ho a més endavant".

Yolanda Burgos: "Diguin el que diguin municipis veïns, continuem tenint la capitalitat gastronòmica i de moment ningú ens l'ha pres"

A més, en la seva bateria de preguntes, el regidor Lluís Abella va incidir en: "quina imatge estem donant com a capital gastronòmica de la Costa Daurada? Només els recordem que tenim veïns que ens volen prendre aquest títol honorífic, que portem defensat tants anys treballant conjuntament amb el sector, i cancel·lacions com aquesta malauradament hi poden ajudar". Davant d'aquesta qüestió, Burgos va afirmar que, "és clar que defensem la nostra capitalitat gastronòmica, i tant, ara i sempre; no fa massa ens vam reunir amb el sector, amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria amb els què vam fixar un full de ruta a curt i mig termini per establir les estratègies en aquest sentit i per refermar la nostra capitalitat que, diguin el que diguin municipis veïns, la continuem tenint i de moment ningú ens l'ha pres".

Comenta aquest article