Informació general

Justícia

Comença el judici per la presumpta violació d'una dona a Cambrils, la nit de Sant Joan de 2019

La Fiscalia demana 15 anys per cadascun dels tres acusats; l'acusació particular, 45; i la defensa reclama l'absolució

Per ACN

Els tres acusats, d'esquena, just abans de començar el judici
Els tres acusats, d'esquena, just abans de començar el judici | ACN (Eloi Tost)

Ahir va començar a l'Audiència de Tarragona el judici per la presumpta violació d'una dona la nit de Sant Joan del 2019 a Cambrils. El fiscal demana 15 anys de presó per a cadascun dels tres acusats d'un presumpte delicte continuat d'agressió sexual amb un delicte de lesions. L'acusació particular reclama 45 anys per a cadascun d'ells, ja que considera que van perpetrar una violació i a més van ser coautors de les dues comeses pels altres sospitosos. Les defenses demanen l'absolució ja que afirmen que la relació va ser consentida. El judici s'allargarà fins a l'octubre ja que fins aleshores no es podran practicar les proves pericials.

La primera en declarar va estar la presumpta víctima d'haver estat violada per tres homes a la vegada. La dona va oferir el seu testimoni acompanyada de dues amigues per donar-li suport i a la sala es va col·locar una mampara que la separava dels tres acusats per tal que no poguessin mantenir contacte visual. La declaració no va poder ser seguida pels mitjans de comunicació.

A continuació va declarar una amiga de la dona que era a la casa on es van produir els fets. Totes dues van estar durant la nit a una discoteca de Salou on havia estat treballant la víctima i després van decidir seguir de festa a casa d'una cambrera de l'establiment que havien conegut aquella mateixa nit i que és germana d'un dels acusats. Segons va dir es va trobar la dona al llit amb un dels homes i li va dir: "amiga, treu-me d'aquí". "Es va mig incorporar, la vaig ajudar i vam sortir de l'habitació", va relatar, mentre era increpada per l'home.

Problemes d'ansietat i pors

En la seva declaració va indicar que després es van tancar al lavabo i la víctima "es va posar a plorar i a vomitar". Tal com va detallar, van voler marxar i un dels acusats –el propietari de la casa– va trucar a un taxi, i van sortir per una porta en la qual no hi havia gaire gent, ja que a l'habitatge en aquell instant hi havia unes quinze persones. Al cap d'unes hores, aconsellades per una coneguda, van posar una denúncia als Mossos d'Esquadra. Finalment, va afirmar que des d'aleshores la dona ha patit problemes d'ansietat i pors: "encara no ha arribat a ser la que era", va assenyalar.

Una altra versió molt diferent

A continuació va declarar la propietària de la casa i germana d'un dels acusats. La seva versió va ser molt diferent. Va explicar que la presumpta víctima primer havia mantingut relacions sexuals amb un altre home que era a la festa i que després se'n va anar al llit amb els tres acusats. En un determinat moment ella va obrir la porta de l'habitació on eren. Segons va dir, la dona "estava enfeinada", "molt alegre", mantenint relacions "amb els tres alhora". Fins i tot va detallar que, en l'instant que va veure, va observar que la dona li estava fent una fel·lació a un dels homes mentre un altre li practicava sexe anal.

Posteriorment, va negar que la dona i la seva amiga es tanquessin molta estona al lavabo i va assegurar que van estar conversant al passadís amb altres persones. Finalment, i abans de marxar en taxi, va afirmar que la presumpta víctima li va fer un petó a la boca al seu germà. A preguntes de la defensa va reiterar que "per suposat que no hi va haver cap agressió".

Declaració d'un tercer testimoni

El tercer testimoni va ser el d'una dona que era a la casa en el moment dels fets. Tot i que va reconèixer que no va presenciar cap escena, va destacar que tampoc va sentir que ningú cridés ni demanés auxili. "Quan dormia no vaig sentir cap soroll fort, perquè si hi hagués sigut m'hauria despertat", va assegurar. "A mi m'ho van explicar, i ens pensàvem que era sexe consentit. Ningú va parlar de cap violació", va apuntar.

Aquest dimarts hi haurà més declaracions de testimonis. Les proves pericials i la declaració dels acusats no es farà fins el 7 d'octubre.

Comenta aquest article