Esports

Futbol

El FC Cambrils desfà els dos equips de futbol base per no disposar d'espai a les instal·lacions esportives municipals

El president del FC Cambrils, Lluís Crusells, considera que parlar de falta d'espai és una excusa, "hi ha equips d'altres poblacions que s'han de repartir amb menys camps que aquí"

Per Lluís Rovira i Barenys

Primers entrenaments de l'equip amateur del FC Cambrils, a finals d'aquest passat mes d'agost
Primers entrenaments de l'equip amateur del FC Cambrils, a finals d'aquest passat mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

El recuperat FC Cambrils ha hagut de desfer els dos equips de futbol base que ja havia inscrit a la Federació, un de prebenjamins i un altre d'infantils, ja que no disposa d'espai a les instal·lacions esportives municipals per a fer els entrenaments ni tampoc per a la disputa de la competició. La setmana passada els responsables del club van mantenir una reunió amb l'alcalde per mirar de desencallar la situació però la resposta de l'alcalde va ser taxativa i els equips base del FC Cambrils s'han quedat sense espai.

Lluís Crusells ha explicat a revistacambrils.cat que "això ha significat haver de dir a una trentena de famílies que no disposàvem de camp per fer front a la temporada i que no podíem tirar endavant els equips en els que havien apuntat els seus fills". Crusells ha manifestat que l'alcalde els havia dit que ja hi havia un club que ho estava fent molt bé, "jo li vaig insistir que no hem recuperat el FC Cambrils per anar en contra de ningú. Finalment ens va dir que li féssim un projecte de futbol base, si de cas, de cara a la propera temporada. El que no entenc és que quan els vam dir, abans de l'estiu, que volíem recuperar el FC Cambrils tot van ser bones paraules i a partir de l'estiu, tot han estat traves". Crusells considera que parlar de falta d'espai és una excusa, "hi ha equips d'altres poblacions que s'han de repartir amb menys camps que aquí" i lamenta haver d'anul·lar els dos equips que ja tenia i gairebé un tercer, d'alevins, que estava a punt de tancar-se.

Per la seva part, l'alcalde, Oliver Klein, he explicat a revistacambrils.cat que quan se'ls va comunicar la recuperació del FC Cambrils, "vam donar totes les facilitats" i que és per aquest motiu que l'equip amateur del FC Cambrils "tindrà tot el que ha de tenir en quant a prestacions municipals i crec que això és d'agrair i que han d'estar molt contents". El desacord ha arribat amb la proposta de futbol base per part del FC Cambrils ja que, segons comenta l'alcalde, "aquí a Cambrils, des de fa temps, es treballa en un futbol base unit que està funcionant amb bastant d'èxit i les instal·lacions esportives que tenim estan adequades al creixement que ha experimentat aquest club. Ara mateix, el Cambrils Unió ha crescut en equips femenins i no pot créixer més en equips base". És per això que , segons l'alcalde, els va dir que "treballin en un projecte de futur i que facin un projecte solvent. El que no podem fer des de l'Ajuntament és obrir de bat a bat qualsevol proposta que vingui de la societat civil sense unes garanties".

El FC Cambrils amateur s'estrenarà al camp de l'Espluga de Francolí

L'equip amateur del FC Cambrils ja coneix el calendari de competició de cara a la lliga 2022-2023 en la que competirà al grup 23 de la Quarta Catalana. L'equip cambrilenc s'estrenarà al camp de l'Espluga de Francolí el proper 24 de setembre. El primer partit a casa serà la setmana vinent, l'1 d'octubre, en que s'enfrontarà al Vila-seca B. El FC Cambrils jugarà els partits a casa al camp 3, on els darrers anys hi jugava el Marina. Recordem que, a finals d'aquesta passada temporada, el Marina es va fusionar amb el Reus Roig i Negre, equip que disputa la competició de Tercera Catalana a Reus.

D'altra banda, el FC Cambrils ja ha fet els primers partits de pretemporada. Aquest darrer cap de setmana va disputar un triangular a Ginestar i aquesta setmana té partits davant el Riudoms i el Montbrió.

Comenta aquest article