Esports

Futbol

El CF Reus Roig-i-Negre i el Marina Cambrils arriben a un acord de fusió

L'equip de futbol11 del Marina Cambrils desapareix i el club reusenc ocuparà la seva plaça a Tercera Catalana; la secció Marina Cambrils Futbol Platja es manté amb el suport del CF Reus

Per Berta Ruiz

Imatge d'un partit del Marina Cambrils disputat a casa aquesta temporada
Imatge d'un partit del Marina Cambrils disputat a casa aquesta temporada | Lluís Rovira i Barenys

El CF Reus RN (Roig-i-Negre) i el Marina Cambrils han arribat a un acord de fusió. L'equip reusenc –fundat l'any 2019 en homenatge al CF Reus Deportiu– militava fins ara a Quarta Catalana, mentre que l'equip cambrilenc ha disputat la Tercera Catalana, aquesta temporada. Amb aquesta unificació, l'equip de futbol 11 del Marina Cambrils desapareix –només es mantindrà la secció Marina Cambrils Futbol Platja– i el CF Reus RN ocuparà la plaça del club cambrilenc a la Tercera Catalana. Els partits de la propera temporada es disputaran a Reus.

Joan Ferraté: "Al Marina no tenim futbol base i és molt complicat mantenir totes les despeses"

El vicepresident i secretari del Marina Cambrils, Joan Ferraté, ha donat de tot plegat a revistacambrils.cat. Segons ha explicat, "des del CF Reus Roig-i-Negre ens van trucar i ens van proposar aquest nou projecte. Els contactes van començar a principis d'aquesta temporada i els vam dir que ho decidiríem al final de la mateixa. Al Marina no tenim futbol base i és molt complicat mantenir totes les despeses. Ens van proposar aquesta fusió i també que ens donarien suport amb totes les despeses del futbol platja. Aquí és difícil trobar patrocinadors i és molt complicat mantindre-ho tot".

"Al club també els hi atreu molt la idea del futbol platja i seguirem treballant en potenciar el futbol platja a Cambrils"

Tal com ha apuntat Ferraté, el gruix de la plantilla que formava el Marina Cambrils formarà part de les files del CF Reus RN. Pràcticament tots són jugadors de Cambrils, Reus i Riudoms. El cos tècnic del Marina també s'incorporarà al club reusenc, mentre que el propi Joan Ferraté en serà el director esportiu. El president del club és Miquel Eloy Fernández –exdirectiu del CF Reus Deportiu– i Xavi Carbó és el director del club. Joan Ferraté ha destacat la bona relació i la bona sintonia amb els membres de la junta del CF Reus RN. "Van veure que nosaltres ho estàvem fent bé a la Tercera Catalana i a ells els hi costava pujar de categoria. Per a nosaltres és complicat mantenir-nos: els costos dels arbitratges, molts partits... A més, al club també els hi atreu molt la idea del futbol platja i seguirem treballant en potenciar el futbol platja a Cambrils; és mantindrà la secció de Marina Cambrils Futbol Platja".

Temporada irregular del Marina, però salva la categoria

Pel que fa al balanç de la temporada de lliga, a falta de la disputa del darrer partit –tot i que l'equip descansa aquest cap de setmana–, Ferraté ha comentat que, "la primera volta va anar molt bé, però la segona volta ha estat molt difícil. Aquesta lliga ha estat molt llarga, amb 18 equips, i ha costat molt. A més, alguns jugadors havien de començar a treballar... En els últims partits vam incorporar alguns jugadors que ens han ajudat molt i hem pogut salvar la categoria".

Comenta aquest article