Societat

Festa Major

La 15a Trobada de Gegants llueix pels carrers del Barri Antic davant d'una gernació (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

La darrera edició de la trobada –que té caràcter biennal– s'havia celebrat l'any 2018; aquesta quinzena edició s'hauria d'haver celebrat l'any 2020 però la pandèmia ho va impedir

Per Berta Ruiz

Ballada final de totes les colles a la plaça del Setge
Ballada final de totes les colles a la plaça del Setge | Kërzops

Els carrers del Barri Antic van acollir, ahir a la tarda, la 15a Trobada de Gegants, organitzada per la Colla Gegantera Tota l'Endenga. La darrera edició de la trobada –que té caràcter biennal– s'havia celebrat l'any 2018. Aquesta quinzena edició s'hauria d'haver celebrat l'any 2020, però la pandèmia de la covid-19 ho va impedir. Així doncs, la trobada cambrilenca –emmarcada en la Festa Major de la Mare de Déu del Camí– reunia una desena de colles. Concretament, hi van participar la Colla Gegantera el Calçot de Valls, els Gegants de Blancafort, la Colla gegantera de l'Espluga Calba, la Colla Gegantera d'Amposta, els Gegants de Castellvell del Camp, els Gegants de Colldejou, la Colla Gegantera de l'Hospitalet de l'Infant, els Gegants del Barri d'Avall de Montbrió del Camp i la Colla Gegantera Tota l'Endenga.

A les 18 hores es va fer la plantada dels gegants a la plaça de la Vila i cap a dos quarts de set va tenir lloc l'inici del recorregut –recorrent diferents carrers del Barri Antic–. Durant tota la cercavila, una gernació de persones va omplir els carrers. Petits i grans van poder gaudir del pas dels gegants i gegantons, així com dels seus grups de música que els acompanyaven. El recorregut va finalitzar a la plaça del Setge on cada colla va fer una ballada de lluïment i, finalment, una ballada conjunta rubricada amb un esclat de confeti i serpentines.

Comenta aquest article

Galeries relacionades