Esports

Bàsquet

El CB Cambrils encara una nova temporada amb dues estrenes de categoria als equips sèniors

El club creix en jugadors i equips i evidencia la necessitat d'ampliar els espais esportius de Cambrils

Per Maria Vidal

Els participants al campus d'estiu del CB Cambrils la setmana passada
Els participants al campus d'estiu del CB Cambrils la setmana passada | Cedida (CB Cambrils)

El Club Bàsquet Cambrils està a punt d'inaugurar una nova temporada. A l'espera que es presentin oficialment tots els equips, l'entitat esportiva afronta el nou curs amb "moltes ganes", segons afirma Francesc Canaldas, president del club. Aquesta il·lusió és fruit, en part, de l'ascens de categoria dels seus dos equips sèniors, ja que, com es va anunciar a meitats de juny, el sènior masculí passarà a jugar a la Segona Catalana i el sènior femení ho farà a la Tercera Catalana. 

Es tracta d'una entitat que fa anys que creix en nombre de jugadors i, en conseqüència, d'equips, els quals pertanyen a un ampli ventall d'edats i categories, des dels més petits fins a adults. És per això que la nova temporada també "es presenta molt bé", tot i que des del CB Cambrils segueixen reivindicant la manca d'espais esportius per poder dur a terme la seva activitat. Canaldas explica que es veuen limitats a l'espai que tenen i que hi haurà infants que es quedaran sense poder jugar a bàsquet aquest nou curs per aquesta causa, ja que ompliran totes les places disponibles i no podran obrir nous equips per falta de més pistes on entrenar. Així doncs, l'entitat espera amb ànsies que el nou pavelló municipal sigui una realitat. 

Pel que fa a la temporada 2022-2023 que està a punt de començar, els equips amb jugadors de més edat iniciaran la pretemporada a mitjans d'agost, donat que la seva temporada comença al setembre. Quant als equips més petits, entrenaran a partir del setembre, ja que la seva temporada s'inicia a l'octubre. De la mateixa manera, el club seguirà oferint l'activitat extraescolar de bàsquet als centres educatius, amb presència en sis escoles cambrilenques. "El resultat és el mateix, es tracta d'anar treballant perquè després arribin al club", conclou Francesc Canaldas. 

L’Apunt

El CB Cambrils manté l'activitat durant l'estiu amb el campus esportiu
El Club Bàsquet Cambrils tampoc ha aturat la seva activitat durant els mesos d'estiu. L'entitat està duent a terme un campus esportiu per infants, amb un gran volum d'inscrits, durant la darrera setmana de juliol i aquesta primera setmana d'agost. En el cas de la setmana passada, van ser una seixantena els jugadors inscrits a l'activitat, mentre que aquesta setmana hi ha una cinquantena de participants.

Així mateix, des del club també expliquen que sempre organitzen el campus si tenen espai on fer-lo, ja que es tracta d'un campus en horari de matí que fa uns 15 o 20 anys que organitzen, i que ha anat canviant de format al llarg dels estius. En aquest cas, el campus s'està realitzant a les instal·lacions de la zona esportiva municipal. El CB Cambrils utilitza la pista descoberta de bàsquet que hi ha al costat per entrenar-hi, la carpa coberta per tal de refugiar-se de la calor i l'espai d'entremig per practicar jocs d'aigua i refrescar-se, donat que combinen els entrenaments i la pràctica esportiva amb altres activitats més lúdiques. 

Des de l'entitat també informen que molts monitors en formen part ja que els grups dels jugadors són petits, i que és beneficiós pels participants perquè es troben amb els companys d'equip i també es barregen amb infants d'altres edats. D'altra banda, afegeixen que és una demanda per part de les mateixes famílies del club.

Comenta aquest article