Informació general

Política

Es presenta el Grup Impulsor del Consell Local per la República de Cambrils

L'acte, que va tenir lloc ahir a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran, va ser el primer pas per a la creació del Consell Local, prevista a curt termini

Per Redacció

Imatge de la reunió de presentació, ahir a la tarda, al Casal Municipal de la Gent Gran
Imatge de la reunió de presentació, ahir a la tarda, al Casal Municipal de la Gent Gran | Maria Vidal

El Grup Impulsor del Consell Local per la República es va presentar ahir a la tarda, 14 de juliol, al Casal de la Gent Gran. L'acte va estar presidit per la seva presidenta actual, Marta Bonet, i va girar principalment entorn a l’anunci de la futura constitució del Consell Local. Al llarg d'aquest procés s'explicarà l’estructura de la junta rectora, es demanaran candidatures, les quals s’hauran de presentar en un termini màxim de deu dies a comptar de la data de la convocatòria, i s’enviarà un mail als registrats amb el resum de la sessió informativa i la data de l’assemblea ciutadana. A la presentació també es va dedicar un afectuós record a la primera presidenta del Grup Impulsor, Teresa Maria Grau, qui va morir en un acte en representació del Consell. 

Posteriorment, es va informar de totes les activitats realitzades fins a la data, resumides en assistir a la primera trobada de Consells Locals a Perpinyà i en la distribució de més de 200 mascaretes gratuïtes als inicis de la pandèmia, a causa de la qual es va aturar la seva activitat. Més recentment, el Grup Impulsor va instal·lar una paradeta informativa per Sant Jordi a la plaça del Pòsit amb la col·laboració de l’ANC i va organitzar el col·loqui amb en Josep Costa i Albano Dante Fachin i la presentació del llibre Fronteres de Vicent Partal, el qual va comptar amb la participació de l'autor.

A banda d'aquests actes públics, s’ha assistit a totes les trobades amb altres consells locals o grups impulsors del Camp de Tarragona, demarcació de la qual en forma part, així com a les trobades nacionals de consells locals per demarcació, la primera celebrada a Artés i la darrera a Sant Pere Pescador.

Per últim, i com estava programat, el convidat Koldo Pereda va explicar les diferències entre els diferents tribunals i organismes europeus i internacionals que estan intervenint en els diferents procediments en els quals els exiliats catalans en són protagonistes. Així mateix, va exposar com s'havien d'interpretar les darreres decisions i informes dels esmentats tribunals i organismes.

Comenta aquest article