Informació general

Estació

L'Ajuntament licita l'enderroc de l'antiga estació de tren amb la intenció que estigui a terra abans de l'estiu

Ahir es va conèixer el document d'Adif en el que autoritza l'enderroc d'aquest edifici

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de l'antiga estació de tren
Imatge de l'antiga estació de tren | Alina Lichi

L'Ajuntament ja ha tret a licitació l'enderroc de l'antiga estació de tren amb la voluntat que aquest edifici ja estigui a terra abans del proper estiu. En la sessió plenària del passat 25 de febrer l'alcalde, Oliver Klein, va assegurar que ja disposava de l'autorització d'Adif per a l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació. Ahir, aquest document d'Adif amb l'autorització de l'enderroc va ser filtrat a la premsa i se'n van poder conèixer els detalls. Per una banda es detalla que l'Ajuntament havia demanat l'autorització per l'enderrocament de l'edifici el passat 5 de gener i que aquesta resposta d'Adif, amb data del 10 de gener i signada pel gerent d'Área de Patrimonio y Urbanismo Noreste d'Adif, Juan Manuel de las Heras Ayuso, en concedeix l'autorització.

Tot i això, el document d'Adif especifica uns condicionants. Per una banda concreta que en cap cas aquesta autorització comporta la concessió de cap ús d'aquest o d'altres terrenys, que són titularitat d'Adif i que en tot cas, "hauran de ser adquirits pels mitjans legalment vigents tal i com ja es va dir en les converses inicials per a efectuar aquesta transmissió".

Per una altra banda Adif especifica que l'acció de l'enderrocament serà responsabilitat íntegra de qui executa o s'encarrega de les feines i que en cap cas assumirà cap responsabilitat en cas de reclamacions de tercers.

Comenta aquest article