Informació general

Infraestructures

Oliver Klein: «Confirmo que existeix l'autorització d'Adif per a l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació»

Amb aquestes paraules responia l'alcalde en la sessió plenària del passat divendres arrel de les preguntes formulades per JxC i ERC sobre el futur d'aquest edifici

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edifici de l'antiga estació de tren
Imatge de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

"Jo els hi confirmo, avui, que existeix l'autorització d'Adif per a l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació. Jo com a alcalde, em vaig reunir amb els màxim representants d'Adif –que en són els propietaris– i ens van comentar que si la voluntat de l'equip de govern municipal és una, l'hem de manifestar i ells ens autoritzen. Aquesta autorització per part d'Adif ja la tenim". Amb aquestes paraules s'expressava l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, en la darrera sessió plenària celebrada el passat divendres 25 de febrer arrel de diverses preguntes formulades per JxC i ERC al voltant del futur de l'edifici de l'antiga estació de tren. D'aquesta manera, l'equip de govern municipal segueix amb pas ferm en la seva decisió d'enderrocar l'edifici i connectar les dues avingudes de Josep Vidal i Barraquer a l'Eixample amb l'avinguda de l'Horta de Santa Maria.

Amb aquestes declaracions, l'alcalde contradeia les declaracions que, només el dia abans a la tarda, havien fet diversos representants de la Plataforma Conservem l'Estació en una roda de premsa convocada a la pròpia andana de l'antiga estació. En aquesta, entre d'altres qüestions, posaven en dubte l'existència d'aquesta autorització per part d'Adif. Segons van manifestar: "l'Ajuntament no ha actuat amb transparència amb la negociació amb ADIF, qui ens ha informat que a data del 9 de febrer no tenen cap conveni signat amb l'Ajuntament".

Lluís Abella (JxC): "Existeix aquesta autorització d'Adif?"

Sobre això, Lluís Abella de JxC va comentar que, "donat que al pressupost municipal vam veure una partida per a l’enderroc de l’antiga estació del tren per 48.500 euros, vam preguntar al regidor d'Urbanisme si hi havia un permís per actuar sobre aquest edifici donat que es necessita l'autorització del propietari per actuar-hi. El senyor Enric Daza va respondre afirmativament, però no sabem en què consisteix aquest permís? Vam demanar una còpia, però no l'hem rebut. Existeix aquesta autorització?”.

Alejandro Garcia (ERC): "La Plataforma Conservem l'Estació es queixa que encara espera resposta per part de l'alcalde"

Per la seva part, el portaveu d'ERC, Alejandro Garcia, també va exposar que "la Plataforma Conservem l'Estació es queixa que encara espera resposta per part de l'alcalde. Pensa contestar a la ciutadania o només ho fa amb aquelles entitats que li van a favor? Per què ha de pagar el poble per l'enderroc d'aquest edifici quan és competència d'Adif? Després de tants anys, per què hi ha tanta pressa en fer-ho?".

Comenta aquest article