Informació general

Política

Oliver Klein: «Farem un PAM realista, un llistat d'accions més reduït i dient la veritat d'allò que podem fer»

Els grups de l'oposició –ERC i JxC– segueixen preguntant a l'actual govern quan presentarà el seu propi PAM i quins són els seus principals objectius d'aquí fins al final del mandat

Per Berta Ruiz

La remodelació de la rambla de Jaume I és una de les principals obres a impulsar
La remodelació de la rambla de Jaume I és una de les principals obres a impulsar | Lluís Rovira i Barenys

El PAM (Pla d'Actuació Municipal) és el document que serveix de full de ruta a seguir durant un mandat polític. El setembre de 2019, l'aleshores govern municipal –format per ERC, l'NMC i JxC– presentaven el seu PAM 2019-2023, però la moció de censura de setembre de 2021 va propiciar un canvi d'alcaldia i de forces polítiques al consistori cambrilenc. Des d'aleshores, els grups que ara estan a l'oposició –ERC i JxC– no s'han cansat de preguntar a l'actual govern quan presentarà el seu propi PAM i quins són els seus principals objectius d'aquí fins al final del mandat. Precisament, la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, ho tornava a preguntar en la darrera sessió plenària celebrada el passat 28 de gener. Mendoza va requerir a l'alcalde quina previsió té el govern sobre això i quan aprovarà el seu propi Pla d'Actuació Municipal.

Oliver Klein: "Com a nou govern que ha entrat a l'equador del mandat tenim uns projectes amb els quals estem compromesos a seguir-los i d'altres que volem incorporar"

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde Oliver Klein va contestar: "vostè em reclama el PAM. El pla vigent és un que es va aprovar a principis de mandat i aleshores ja va trigar el que va trigar. Nosaltres, com a nou govern que ha entrat a l'equador del mandat tenim uns projectes amb els quals estem compromesos a seguir-los i d'altres que volem incorporar. No pot obligar-nos a que aquesta feina la fem de pressa i corrents per fer-la malament. Potser se n'alegrarien que la féssim malament, però volem fer-la bé. El que entregarem, en el seu moment, serà un llistat més reduït i amb menys accions. Farem un PAM realista, no un PAM de cent i pico punts en els quals un es perd. Serà un PAM realista que reculli l'any i els mesos que ens queden per endavant, dient la veritat del que podem fer. Evidentment, hi ha coses que s'hauran d'acabar i d'altres que introduirem. Ja en serà coneixedora".

Finalment, l'alcalde va voler recordar a l'oposició que "poblacions veïnes, després de molt de temps, tampoc no tenen el PAM i no són governades per l'NMC".

Comenta aquest article