Cultura

Entitats festives

L'Ajuntament valora ubicar el local de les entitats festives a la plaça del Setge

El tant reivindicat local per a les entitats festives podria ser una realitat "el més aviat possible", segons va manifestar l'alcalde al passat ple, on va explicar que caldrà reubicar la brigada en un lloc alternatiu

Per Berta Ruiz

Locals situats a la plaça del Setge on, actualment, hi ha instal·lada la brigada municipal
Locals situats a la plaça del Setge on, actualment, hi ha instal·lada la brigada municipal | Berta Ruiz

El tant reivindicat local per a les entitats festives cambrilenques podria ser una realitat "el més aviat possible", segons va manifestar l'alcalde –Oliver Klein– a la sessió plenària del passat divendres. Arrel d'una pregunta formulada per Junts per Cambrils –que havia quedat pendent del ple anterior–, l'alcalde va voler donar resposta sobre el futur d'aquest espai que ell mateix va anomenar com la "Casa de la Festa". Segons va dir, "com alcalde, en aquest temps, m'he reunit amb les entitats festives i se'ls ha ofert una possibilitat bastant imminent d'ocupar els espais on, en l'actualitat, estan ubicades les brigades municipals davant de la plaça del Setge, a l'antiga muralla de Cambrils. Perquè això sigui possible, aquestes brigades municipals hauran d'ubicar-se en un lloc alternatiu. S'està treballant en diverses possibilitats i quan es puguin dur a terme es donaran a conèixer".

L'alcalde Oliver Klein va reiterar que, "aquest govern municipal té la voluntat de donar-li empenta perquè així sigui el més aviat possible. En una mateixa actuació se solucionarien els dos temes que tenim oberts: d'una banda, la reubicació en millors condicions de les brigades municipals i, per altra banda, tenir aquest edifici dedicat a les entitats festives".

Manifest de les entitats festives el passat mes d'octubre

Recordem que, el passat mes d'octubre, les entitats festives de Cambrils –els Amics de la Sardana, el Ball de Bastons, els Diables Cagarrieres, la Nit d'Artistes de Cambrils, Tota l’Endenga, els Vileros i Mariners i els Xiquets de Cambrils– van consensuar i van fer públic un manifest reclamant a l'Ajuntament poder disposar d'un local per a les entitats en el que puguin fer els assajos i guardar el material. Una necessitat, que tal i com van deixar palesa, fa molt de temps que s'arrossega.

El local de les entitats, inaugurat el desembre de 2009 a l'Eixample, només va durar dos anys

En el comunicat emès ara fa gairebé dos mesos, les entitats van recordar que, fa uns anys ja hi va haver un local per a les entitats festives al barri de l'Eixample, però aquest va ser "efímer" –ja que només va durar dos anys– i que, anteriorment, el Centre Cultural també havia de fer aquestes funcions. Recordem que el local de les entitats es va inaugurar el desembre de 2009 i estava situat al carrer de Santa Joaquima de Vedruna. Aquell local disposava d'un espai de 232 metres quadrats i va servir com a magatzem dels diferents elements festius de les entitats, així com per a les seves activitats i assajos. Aleshores, les obres d'adequació del local van anar a càrrec dels alumnes de l'Escola Taller i també es va comptar amb la col·laboració de la Brigada Municipal.

Comenta aquest article