Informació general

Política

Alfredo Clua pren possessió com a nou regidor de l'Ajuntament en substitució d'Ana López

El regidor del PSC entra a l'equip de govern municipal i presidirà l'àrea de Recursos Humans que és l'àrea que també havia d'ocupar Ana López

Per Berta Ruiz

El regidor del PSC, Alfredo Clua, va prendre possessió del seu càrrec en el ple extraordinari celebrat ahir al matí
El regidor del PSC, Alfredo Clua, va prendre possessió del seu càrrec en el ple extraordinari celebrat ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

Alfredo Clua Baldellou va prendre possessió, ahir al matí, com a nou regidor de l'Ajuntament de Cambrils. El regidor del PSC entra a l'equip de govern municipal en substitució d'Ana López, que va renunciar al seu càrrec el passat mes d'octubre per motius personals. En la sessió plenària de caràcter extraordinari, Alfredo Clua va prometre el seu càrrec davant de l'alcalde –Oliver Klein– i davant de la Constitució espanyola i de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i, tot seguit va ocupar el seu seient a la sala de plens.

El regidor socialista assumirà la regidoria de Recursos Humans que, durant aquestes darreres setmanes, ha estat provisionalment en mans del seu company de partit, Josep M. Vallès. De fet, un altre dels punts inclòs en l'ordre del dia del ple d'ahir va ser la modificació del cartipàs municipal d'acord amb la incorporació de Clua a l'equip de govern. El seu règim de dedicació serà per assistències.

Camí Mendoza (ERC): "Ens preocupen molt dos temes concrets com són el Pla d'Estabilització i l'oferta pública d'ocupació; esperem que hi posi la màxima voluntat"

Davant d'aquesta nova incorporació al consistori, la portaveu d'ERC –Camí Mendoza– va voler adreçar-li unes paraules: "benvingut, una altra vegada, a aquest plenari municipal; ja vam coincidir en una etapa anterior. En nom d'ERC, benvingut. També dir-li que l'anterior regidor de Recursos Humans –Alejandro Garcia– està a disposició per allò que vostè necessiti. Ens preocupen molt dos temes concrets com són el Pla d'Estabilització i l'oferta pública d'ocupació; esperem que hi posi la màxima voluntat perquè això es pugui dur a terme tal com estava previst pel bé dels treballadors i treballadores d'aquest ajuntament".

Lluís Abella (JxC): "molta sort i encerts en aquesta nova etapa a l'Ajuntament que, estem segurs que la necessitarà, veient amb qui s'ajunta"

Per la seva part, el portaveu de JxC –Lluís Abella– també va voler desitjar-li "molta sort i encerts en aquesta nova etapa a l'Ajuntament que, estem segurs que la necessitarà, veient amb qui s'ajunta. Li ha tocat una regidoria prou sensible amb molta feina ja avançada i, aviat, amb un cap de Recursos Humans –previst pel govern anterior– que entrarà en breu i que l'ajudarà a lidiar en el dia a dia. Li demanem que, en aquesta ocasió, el compromís amb Cambrils sigui fidel i professional i s'allargui, al menys, fins al final del mandat tal com ens comprometrem al rebre l'acta de regidors i no es repeteixi una precipitada renúncia com va succeir en la seva anterior experiència política. Des de JxC estem a la seva disposició".

Alfred Clua assegut al seu lloc del ple, al costat de la regidora del PSC Ingrid Duch / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

Etapa prèvia com a regidor entre maig de 2014 i gener de 2016
Alfredo Clua, nascut el 1969 a Monzó (Osca), és enginyer industrial i mecànic. És el cap de manteniment d’una planta química de Tarragona i té una llarga trajectòria sindical i política en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores. Alfredo Clua és afiliat a la UGT i ocupa el càrrec de viceprimer secretari del PSC a Cambrils. En una anterior etapa ja va ser regidor del consistori cambrilenc, concretament entre el maig de 2014 i gener de 2017. Primer va estar a l'oposició i, posteriorment, va portar la cartera d'Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics dins de l'equip de govern.

Comenta aquest article