Informació general

Circulació

La Policia Local sanciona amb multes d'entre 80 i 1.000 euros les infraccions dels conductors dels patinets elèctrics

La normativa municipal reguladora de les condicions per a la circulació de patinets elèctrics a les vies públiques va entrar en vigor el passat 2 d'agost

Per Redacció

Dues joves circulant dalt d'un patinet elèctric pel carril bici del port, a principis d'aquest passat estiu
Dues joves circulant dalt d'un patinet elèctric pel carril bici del port, a principis d'aquest passat estiu | Lluís Rovira i Barenys

La Policia Local està portant a terme una campanya informativa sobre la nova ordenança municipal reguladora de les condicions per a la circulació de patinets elèctrics a les vies públiques i ja ha començat a denunciar les persones que reiteren en les infraccions i les que cometen faltes  greus o rellevants. Les multes per no complir la normativa municipal, que va entrar en vigor el passat 2 d'agost, poden ser d'entre 80 i 1.000 euros segons la gravetat.  

Durant l'últim mes, s'han distribuït 10.000 díptics, s'han repartit cartells en establiments comercials, hotels i centres educatius, i s'ha difós la informació a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. A més, aquest curs s'inclourà formació respecte la nova ordenança en les sessions d'educació viària que realitza la  Unitat d'Agents Escolars de la Policia Local. D'altra banda, avui s'ha publicat un vídeo informatiu orientat al públic juvenil amb il·lustracions animades de l'artista cambrilenc Christian Granero.  

Proliferació de patinets elèctrics

El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha destacat la tasca pedagògica realitzada per la Policia Local per aconseguir que es compleixi aquesta regulació a favor de la convivència entre aquest tipus de vehicles de mobilitat personal i la resta d'usuaris i usuàries de la via pública. El regidor ha afirmat que davant la proliferació de patinets elèctrics aquesta regulació era totalment imprescindible per millorar l'ordenació de la mobilitat i la seguretat vial. Finalment, el regidor també ha posat en valor el treball previ de coordinació amb Vila-seca i Salou, ja que els tres municipis formen una conurbació urbana integrada i calia una base comuna que donés coherència a la regulació.  

Comenta aquest article