Esports

Escacs

La Unió d'Escacs Cambrils inicia una nova etapa amb David Cabrero com a president

El nou equip que dirigirà el club les properes temporades es completa amb Xavier Gómez com a vicepresident, Jordi Piqué com a secretari i Albert Baiges com a tresorer

Per Maria Vidal

La nova junta de la Unió d'Escacs Cambrils: Jordi Piqué (secretari), David Cabrero (president), Albert Baiges (tresorer) i Xavier Gómez (Vicepresident)
La nova junta de la Unió d'Escacs Cambrils: Jordi Piqué (secretari), David Cabrero (president), Albert Baiges (tresorer) i Xavier Gómez (Vicepresident) | Cedida

La Unió d'Escacs Cambrils estrena temporada amb una nova junta. S'ha constituït aquest cap de setmana en una reunió extraordinària, que ha hagut de tenir lloc després que el passat dimarts 10 d'agost malauradament morís Joan Caba, qui fins ara presidia l'entitat. Les 35 persones assistents a l'assemblea van acordar que David Cabrero, que fins llavors ocupava el càrrec de secretari, estigui ara al capdavant del club.

Les votacions dels socis també van establir que Xavier Gómez sigui el nou vicepresident de la UE Cambrils, que Jordi Piqué agafi el relleu de Cabrero a la secretaria i que Albert Baiges ocupi ara el càrrec de tresorer. En un tuit al perfil de l'entitat, han afirmat que seguiran "el camí que el nostre estimat Joan Caba va fer aquests últims anys". A curt termini, la previsió dels nous membres de la junta és que la Unió d'Escacs Cambrils participi en un torneig per equips que es durà a terme a l'octubre. Aquest s'havia de celebrar a principis d'any, però s'ha endarrerit a causa de la Covid-19. Segurament tindrà lloc a l'Hospitalet de l'Infant i és obert a tothom, de manera que hi podran jugar tots els membres de club.

Enric Petrus, un dels responsables de les xarxes socials de la UE Cambrils, també ha explicat a revistacambrils.cat que en aquesta nova etapa s'hauran de redistribuir les tasques de les classes que s'imparteixen a les escoles. Es tracta d'una de les principals novetats que va implementar Joan Caba durant el seu període a la presidència. Aquestes classes, que s'ofereixen com a activitats extraescolars, "motiven els infants a entrar al món dels escacs i, alhora, són una important font d'ingressos per l'entitat", explica Petrus. 

Actualment, el club compta amb 90 persones inscrites, distribuïdes en tres franges d'edat: la infantil i juvenil, fins als 18 anys, la sènior, dels 18 als 65 anys, i els jubilats, de més de 65 anys.

Comenta aquest article