Esports

Necrològica

Mor Joan Caba, president del Club d'Escacs Cambrils

Caba n'era el president des de l'any 2015

Per Redacció

Joan Caba, al centre de la imatge, durant la Festa de l'Esport Cambrilenc, el febrer de 2019
Joan Caba, al centre de la imatge, durant la Festa de l'Esport Cambrilenc, el febrer de 2019 | Berta Ruiz

L'actual president del Club d'Escacs Cambrils des de l'any 2015, va morir, ahir, als 33 anys d'edat. Joan Caba va néixer a Mollerussa l'any 1988, on es va formar com a jugador d'escacs al club del municipi. Amb la seva família passava els estius a Cambrils i arran d'això va establir contacte amb el programa d'escacs a la fresca que es feia al parc del Pescador. Posteriorment va fixar la seva residència a Cambrils pels seus estudis a la URV i va fitxar com a jugador del Club d'Escacs Cambrils. La temporada 2015-2016 va succeir a Manuel Tudurí a la presidència del club i des de llavors fins ara exercia aquest càrrec.

Des del club destaquen la seva feina en el rellançament de l'escola del club i la promoció dels escacs entre els xiquets i les xiquetes, així com la promoció de la pedrera del club, les classes al club i a escoles, amb les que va aconseguir un munt de nous jugadors. Aquest últim any de pandèmia el va dedicar a fer classes online i fins i tot a organitzar tornejos i altres activitats. Amb la seva joventut i força, va aconseguir muntar fins a cinc equips, entre joves i veterans, per participar als campionats de la Federació. També va col·laborar organitzant diferents proves de la delegació de Tarragona de la Federació Catalana d'Escacs.  

Durant la seva presidència, la Unió Escacs Cambrils va assolir diferents ascensos a segona divisió i bons resultats a la Copa Tarragona, que van permetre al club participar en diverses ocasions a finals de la Copa Catalana d'Escacs. A més, Caba també va col·laborar amb la formació de la Unió Escacs Alcover. D'altra banda, Joan Caba va ser membre de la junta de l’Associació de Veïns Eixample Platja de Cambrils.  

La cerimònia de comiat es farà a la sala de vetlles del tanatori municipal de Reus "Serveis Funeraris Reus i Baix Camp", avui dimecres a les 15.30 hores. Els companys escaquistes del UE Cambrils, l'Ajuntament de Cambrils, els clubs de la demarcació, la delegació de Tarragona i la Federació Catalana d'Escacs expressen el seu condol a la família. Des de la Revista Cambrils volem expressar el nostre condol als familiars i membres del Club d'Escacs Cambrils.

Comenta aquest article