Societat

Festa Major

La Fira Disc i el Festival Pròleg donen el tret de sortida a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí aquest cap de setmana

El concert de cobla «Músiques del món» completa la programació d'aquest dissabte, mentre que la gran majoria d'actes tindran lloc durant les dues properes setmanes

Per Redacció

La darrera edició de la Fira Disc, l'any passat
La darrera edició de la Fira Disc, l'any passat | Berta Ruiz

La programació que s'ha dissenyat per la Festa Major de la Mare de Déu del Camí d'enguany s'enceta aquest cap de setmana amb diversos actes. Els plats forts del programa festiu, però, tindran lloc durant la setmana vinent i la següent, amb diversos concerts, espectacles d'animació, el pregó, la (no) Nit del Foc la Diada de la Mare de Déu del Camí i una forta presència de totes les entitats festives. El concert de Dr. Prats del 12 de setembre, pel qual ja s'han exhaurit les entrades, posarà punt i final a la Festa Major, però hi ha un darrer acte cultural -la projecció del documental La capsa vermella. La guerra infinita d'Antoni Campañà- programat pel 15 de setembre.

L'acte que inaugura el programa és la Fira Disc, que comença avui i s'allarga durant el dissabte i el diumenge. Així doncs, de 10 del matí a 10 de la nit, la plaça Mossèn Joan Batalla s'omplirà aquest cap de setmana de discs, vinils, i d'amants del col·leccionisme musical que podran comprar o intercanviar amb altres col·leccionistes diferents objectes del món musical i audiovisual. 

El dissabte té lloc la segona edició del Festival Pròleg, una jornada cultural, artística i musical amb estands d'artistes i emprenedors, tallers per a totes les edats i concerts. L'esdeveniment se celebrarà al parc del Pinaret durant tot el dia, de les 11.30 h fins les 14 h i de les 17 h fins a les 00.30 h. Les darreres entrades tant pels tallers com pels concerts es poden comprar a https://bit.ly/festivalproleg21. Actualment, només hi ha entrades disponibles pels tallers de cosmètica natural i el de ioga, ja que la resta de tallers ja han exhaurit les seves entrades. Encara queden algunes localitats disponibles pels concerts, tant pel del migdia a càrrec de Caramelo a Kilo, que és gratuït, com el de la nit, amb Pau Vallvé, Pau Lobo i PD Patu. Les entrades pel concert de la nit es podran adquirir també a taquilla el mateix dia del festival, però tindran un cost de 10 €, mentre que amb compra anticipada valen 8 €. 

Per últim, el mateix dissabte 28 d'agost a les 20 hi haurà un concert de cobla a l'auditori del parc del Pescador. Porta per títol Músiques del món i anirà a càrrec de la Cobla Reus Jove, amb la participació dels Amics de la Sardana de Cambrils. Aquest cap de setmana tindria lloc l'Aplec de Sardanes, també en el marc de la Festa Major, però a causa de la pandèmia de la Covid-19 no es pot organitzar. Així doncs, en el concert de cobla que substitueix l'Aplec, es tocaran una selecció de músiques escrites al llarg dels últims 150 anys, combinant tradició i modernitat. En aquest cas, no cal entrada per accedir al recinte, però hi haurà control d'aforament.

Comenta aquest article