Informació general

Restriccions

La Generalitat demana ara el toc de queda en els municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència superior a 125 casos, entre els quals Cambrils

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no decidirà fins dilluns si avala el nou confinament nocturn proposat pel govern de la Generalitat

Per ACN

Gent al carrer Consolat de Mar, aquest estiu
Gent al carrer Consolat de Mar, aquest estiu | Lluís Rovira i Barenys
ELa Generalitat demana ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la mesura a la majoria de poblacions. Cambrils, juntament amb uns altres 61 municipis més, entre els quals Barcelona i altres grans ciutats, estaria afectat per aquesta nova restricció.

La nova resolució, que el TSJC igualment ha d'avalar, prohibeix els desplaçaments entre la 1 h i les 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos, criteri actualment vigent, it també als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125. El Govern considera la mesura proposada "proporcionada" per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat.

Per la seva part, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no decidirà fins dilluns si avala el nou confinament nocturn proposat pel govern de la Generalitat.

Comenta aquest article