Informació general

Restriccions

Cambrils deixarà de tenir toc de queda a partir d'aquesta propera matinada

El TSJC declina la proposta de la Generalitat de Catalunya de prorrogar el toc de queda una setmana més i plicar-lo a 148 municipis i fixa un criteri menys estricte per aplicar-lo

Per Redacció

Imatge de gent passejant per la façana marítima, el passat mes de juliol
Imatge de gent passejant per la façana marítima, el passat mes de juliol | Lluís Rovira i Barenys

Després d'estar més d'un mes sota confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí, Cambrils deixarà de tenir toc de queda des d'aquest mateix divendres. La Generalitat volia que el toc de queda continués al menys una setmana més i atenent al Procicat es demana que aquesta mesura s'apliqués a 148 municipis catalans.

D'aquesta manera, el TSJC només autoritza mantenir el toc de queda entre la 1 i les 6 h en 19 poblacions de Catalunya: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. En aquest sentit, la restricció s'aplicarà a municipis de més de 5.000 habitants que acumulin una incidència igual o superior als 250 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Aquestes mesures entraran en vigor aquesta mateixa nit i tindran una vigència, com a mínim, de set dies als municipis escollits.

Paral·lelament, el TSJC avala mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% del aforament en actes religiosos i cerimònies civils a tot el territori de Catalunya.

D'altra banda, la Generalitat està analitzant aquesta darrera resolució del TSJC i fonts del Govern indiquen que estan estudiant si hi ha alternatives. L'executiu català lamenta que "un cop mes els jutges facin d'epidemiòlegs", afegeixen les mateixes fonts.

Comenta aquest article