Informació general

Ocupació

Es desocupa la casa del carrer de Gràcia per ordre judicial

Aquest matí s'ha fet fora les dues persones que hi havia i s'ha tapiat l'edifici per evitar noves ocupacions

Per Lluís Rovira i Barenys

L'immoble del carrer de Gràcia, mentre s'estava tapiant aquest matí
L'immoble del carrer de Gràcia, mentre s'estava tapiant aquest matí | Maria Vidal

Aquest matí s'ha desocupat la casa número 1 del carrer de Gràcia. Efectius dels Mossos i de la Policia Local han entrat a l'edifici amb l'ordre judicial emesa pel jutjat de Reus i han fet fora els dos ocupants que hi havia avui a l'immoble. Un cop dins, s'ha pogut comprovar que la casa presentava moltes destrosses ja que s'havien arrencat baranes i altres parts de l'immoble. També hi faltaven aparells i eines que hi havia dins la casa abans de ser ocupada. Posteriorment, els operaris contractats per la propietat han fet les desconnexions d'electricitat i d'aigua i, tot seguit, s'ha procedit a tapiar la porta d'entrada per evitar noves ocupacions.

La casa havia estat ocupada des de fa més d'un parell de mesos i al llarg d'aquest temps hi han passat un número indeterminat de persones. També s'han produït aldarulls i agressions entre els ocupants fins arribar a un cas en el que els serveis mèdics van haver de dur a l'hospital a una persona ferida en una baralla a mitjanit. Els veïns havien denunciat la situació en diverses vegades i des de l'Associació de Veïns el Portal del Barri Antic s'havia fet una denúncia pública de la situació que s'estava vivint en aquest carrer. La casa, segons els veïns, s'havia convertit en un punt de venda i consum d'estupefaents.

L'advocada de la propietat, Sandra Figueras, ha comentat a revistacambrils.cat que gràcies als 28 informes emesos per la Policia Local de diferents fets i denúncies relatives a aquest immoble, un informe de ruïna a més de la predisposició del jutjat número 3 de Reus, s'ha pogut solucionar aquest cas, "hi ha hagut una bona predisposició de totes les parts implicades", ha comentat l'advocada.

Comenta aquest article