Cultura

Música

El Pot Petit: «Volem que les famílies passin una bona estona i s'oblidin de totes les preocupacions»

L'actuació de El Pot Petit el proper dijous serà la primera del Festival Internacional de Música de Cambrils d'enguany, on hi presentaran la seva nova gira "Vull cantar i vull ballar"

Per Redacció

El Pot Petit actuarà, el proper dijous, al Festival Internacional de Música de Cambrils
El Pot Petit actuarà, el proper dijous, al Festival Internacional de Música de Cambrils | Cedida

El Pot Petit obrirà la 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils. Aquest grup de música dirigit a un públic familiar serà el primer que tocarà a l'escenari del FIMC d'enguany, aquest dijous 29 de juliol a les 20 h, en un conjunt de concerts que s'estendran fins al 15 d'agost al Parc del Pinaret. Per aquest espectacle hi ha totes les entrades exhaurides des de principis del mes de juny, i fins i tot es va habilitar una llista d'espera per si es permetia una ampliació de l'aforament i hi havia més entrades disponibles a la venda. 

El Pot Petit té més de 10 anys de trajectòria al sector de la creació i producció artística per al públic familiar, i aquesta primavera han estrenat la gira "Vull cantar i vull ballar", amb la qual passaran per Cambrils, que inclou un nou repertori per reivindicar la necessitat de cantar i ballar tot i la pandèmia. Als seus concerts, infants d'entre 2 i 8 anys i les seves famílies poden gaudir de música en directe, cançons de creació pròpia, titelles i teatre. Els seus membres treballen perquè les seves actuacions siguin "un moment de retrobament i una experiència familiar única" que acompanyin a les famílies i contribueixin a través de l’art en el desenvolupament integral dels infants.

Benvinguts i benvingudes! Com esteu?
Molt bé! Per sort, amb molta feina i contentes!

Teniu una trajectòria de més de deu anys i encara seguiu sorprenent el públic. Com creeu els espectacles? D'on traieu la inspiració?
Creem els espectacles pensant en el nostre públic i mai conformant-nos amb el que fem, sempre ens agrada anar un pas més enllà, sorprendre, provar coses noves, crear, imaginar... tenim la sort que podem jugar molt amb aquesta professió que tenim i això és el que fem, sempre pensant amb el que agrada al nostre públic i com podem sorprendre'ls!

Els vostres espectacles es caracteritzen per fer moure i ballar els nens i les nenes. Com us han condicionat la pandèmia i les restriccions?
Ens ha condicionat molt, però com a tots i a totes. La veritat és que els concerts a l'exterior és el que més costa perquè estàvem acostumats a molt moviment i molta gent, i ara els aforaments són molt limitats, tothom està en cadires... Tenim la sort que nosaltres ja fèiem molts concerts a dins el teatre amb el públic assegut i en aquest sentit ja sabíem com plantejar-ho.

Què ens espera aquest estiu, al Festival de Cambrils?
Us espera l'arribada de la nostra nova gira #Vullcantarivullballar, una declaració d'intencions del que ara mateix és tan difícil fer a conseqüència de la pandèmia, cantar i ballar! Per això volem que les famílies passin una bona estona, i s'oblidin de totes les preocupacions! En aquest concert recuperem temes que fa temps que no fem i que ens han anat demanant les famílies com Puja al meu coetEl Drac Rac o Colors de l'arc de Sant Martí. Més d'una hora per no parar de cantar i ballar, encara que sigui des de la cadira! 

En els darrers anys hi ha hagut un increment d'esdeveniments culturals adreçats a la canalla: festivals, concerts... Creieu que s'està modernitzant el món de l'animació infantil?
Jo no diria que hi ha hagut un increment, sinó que de mica en mica anem posant la cultura per infants al lloc on toca, abans estàvem més invisibilitzats: tocàvem a un racó de la plaça, ara per fi, ens hem guanyat els escenaris grans i hem reivindicat ben fort que la música familiar també pot estar al primer nivell, gràcies a la gran demanda que hi ha i l'interès de les famílies. Nosaltres sempre hem defensat que fem música per a públic familiar, i que la música que fem és igual de professional que la que es fa per adults, cuidem molt el nostre públic, un públic que és present i futur!

Quin missatge voleu enviar a la població de Cambrils i voltants?
Que estem molt contentes de poder venir a tocar a Cambrils, que ens han escrit moltes famílies molt interessades en el concert i que vinguin amb moltes ganes, que nosaltres ho donarem TOT!

(Entrevista facilitada pel Festival Internacional de Música de Cambrils)

Comenta aquest article