Societat

Festa Major

Torna la festa popular per Sant Pere (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

El parc del Pescador va acollir, ahir al vespre, un dels actes més participatius de la Festa Major de Sant Pere, l'anomenat Seguici Festiu Estàtic amb la participació de les entitats festives i amb una gran acollida per part del públic

Per Lluís Rovira i Barenys

Els diables Cagarrieres, en un moment de l'encesa de carretilles al parc del Pescador, ahir a la tarda
Els diables Cagarrieres, en un moment de l'encesa de carretilles al parc del Pescador, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

El parc del Pescador va acollir, ahir al vespre, un dels actes més participatius de la Festa Major de Sant Pere, l'anomenat Seguici Festiu Estàtic. Les entitats festives locals van ser les protagonistes d'aquesta mena de "pessebre vivent" i les va permetre tornar a l'activitat després de més d'un any d'aturada. El públic va respondre massivament i es van arribar a formar grans cues per entrar al recinte, ja que s'havia d'atendre a les restriccions de la covid que limitaven l'entrada al parc.

Vuit grups festius

Les entitats festives es van distribuir en vuit zones dins el recinte. El públic entrava al parc del Pescador per la porta del passeig de les Palmeres i el primer que es trobava eren quatre grups de la colla gegantera Tota l'Endenga que es trobaven distribuïts al voltant de la font i a la zona propera a la barca Marinera. Els quatre grups "endengueros" eren la Farnaca i el seu grup de timbalers, els Nyanyos amb la Farnaqueta, els timbalers Cop de Cap i els gegants, els gegantons i els nanos amb els grallers i timbalers. Els quatre grups anaven actuant de manera successiva, en pic un acabava seguia un altre.

Sota la pèrgola del parc hi havia la colla del Ball de Bastons i una mica més amunt hi havia, per una banda, els Amics de la Sardana i, per una altra, els Xiquets de Cambrils que començaran assajos sectoritzats a partir d'aquesta mateixa setmana. I finalment, a la zona de davant de l'escenari del parc, hi havia els Cagarrieres amb la Galera i amb el seu grup de timbalers. Un cop arribats a aquest part i després de veure l'evolució dels diables, el públic sortia del parc per la porta del nord, a la plaça de la Creu de la Missió.

Les entitats estaven molt motivades pel fet de tornar a l'activitat i retrobar-se amb els companys de colla. Després de molt de temps es va tornar a palpar el regust de festa i es va tornar a sentir l'olor de la pólvora.