Informació general

Infraestructures

Continuen les accions vandàliques a l'edifici de l'antiga estació de tren

Gairebé un any i mig després del seu tancament, el gener de 2020, l'edifici de l'antiga estació de tren segueix patint una continua degradació i darrerament s'han trencat els vidres de la porta d'accés per la part de l'andana

Per Berta Ruiz

Imatge del vidre de la porta xafat i deixalles a l'interior de l'antiga estació
Imatge del vidre de la porta xafat i deixalles a l'interior de l'antiga estació | Berta Ruiz

Gairebé un any i mig després del seu tancament, el gener de 2020, l'edifici de l'antiga estació de tren segueix patint contínues accions vandàliques de tot tipus. A la pròpia degradació progressiva d'un edifici que no té cap tipus de manteniment ni de neteja s'hi sumen els efectes de nombroses bretolades. La porta de vidre que donava accés a les andanes ha estat trencada i el vidre ha quedat força xafat –caient vidres a l'interior i a l'exterior– així com diferent tipus de brutícia i deixalles. Els grafits a les parets han seguit proliferant, mentre que diferents elements metàl·lics com podien ser petits embornals no en queda ni rastre. Als voltants de l'edifici, les deixalles també s'acumulen així com la crescuda de les herbes al llarg de l'antic traçat ferroviari. L'antiga estació no ha estat traspassada a l'Ajuntament de Cambrils i les tasques de vigilància i seguretat de l'espai segueixen corresponent a ADIF, propietària de l'espai.

El debat sobre el futur de l'edifici segueix ben viu

El debat sobre el futur d'aquest espai segueix ben viu. D'un costat hi ha veus que demanen el seu enderroc i la connexió de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer al barri de l'Eixample amb l'avinguda de l'Horta de Santa Maria; mentre que per altra banda també hi ha la postura que advoca per la conservació de l'edifici. Precisament, revistacambrils.cat informava, ahir, sobre la constitució de la Plataforma ciutadana Conservem l'Estació de Cambrils. Aquesta es presentarà a la premsa el proper dissabte 22 de maig, on els membres del grup promotor donaran a conèixer el contingut del manifest fundacional amb el que volen obrir "el debat local a favor de la preservació de l'antiga estació de ferrocarril construïda l'any 1865".

Imatges actuals de l'edifici de l'antiga estació amb vidres trencats, grafits i desperfectes (fotos: Berta Ruiz)

 

Comenta aquest article