Cultura

Llibres

Adrià Cubells, Albert Cucurull i la revista «Joves i Lletres» centren una jornada literària amb el jovent com a protagonista

Dos joves cambrilencs de vint anys d'edat, Albert Cucurull i Adrià Cubells, van fer la presentació dels seus respectius llibres, unes obres que han vist la llum aquests darrers mesos

Per Lluís Rovira i Barenys

Adrià Cubells i Albert Cucurull, ahir, amb els seus llibres
Adrià Cubells i Albert Cucurull, ahir, amb els seus llibres | Lluís Rovira i Barenys

Dos joves cambrilencs de vint anys d'edat, Albert Cucurull i Adrià Cubells, van fer la presentació dels seus respectius llibres, unes obres que han vist la llum aquests darrers mesos. I ho van fer en un format entrevista que va tenir com a conductor Oriol Teixell en un acte que, a més, va servir com a presentació del primer número de la revista Joves i Lletres, una iniciativa del Departament de Joventut de l'Ajuntament que vol donar visibilitat a joves "que fan recerca, escriuen i comparteixen les seves motivacions", segons es va dir a la presentació. La presentació d'ahir estava emmarcarda en el programa Dies de Llibres, que impulsa el departament de Cultura de l'Ajuntament.

Adrià Cubells, autor de "Renglones de un corazón marchito"

Adrià Cubells s'ha estrenat amb el llibre que porta per nom "Renglones de un corazón marchito". Segons va explicar, el llibre es basa en una experiència personal i està basat en una relació de parella. Està dividit en tres apartats que, segons va explicar, permeten que es pugui començar a llegir el llibre per qualsevol de les tres parts, "una part està centrada en la idealització de la relació, una altra amb el període de la realitat i, finalment, un tercer apartat que se centra en la ruptura". Tal com va explicar Cubells, "és un llibre molt intens i molt diferent. Cadascú pot extreure la seva història i fer-se'l seu". Aquest llibre va sortir publicat el mes de gener d'enguany i l'Adrià en va fer l'edició a través d'Amazone.

Albert Cucurull, autor de "Cafè molt"

Per la seva part, Albert Cucurull va presentar el seu llibre "Cafè molt", un llibre de relats, alguns d'ells molt breus, que va començar a escriure l'any 2015 en un diari personal i que després d'una aturada, va completar amb uns relats més extensos i on ja hi combinava més la ficció. Tal com va explicar Albert Cucurull, el llibre va sortir fruit del confinament i del fet de deixar la carrera universitària que estava estudiant, "es tracta d'un llibre íntim, tendre i trist, és una barreja de tots tres sentiments. Tendre perquè parlo molt de la meva família i trist ja que es reflecteixen uns moments dolents de quan vaig tenir una depressió i que ho escrivia al diari personal". El llibre d'Albert Cucurull va sortir publicat el mes de desembre de 2020.

Presentació de la revista "Joves i Lletres"

Oriuol Teixell va presentar el primer número de la revista "Joves i Lletres" que va definir com "un altaveu del jovent cambrilenc per visibilitzar-ne les investigacions". Aquest primer número recull el testimoni de set joves en el marc del treball de recerca de Batxillerat. Els joves que han participat en aquest primer número de la revista han estat Carla Plaza Sans, Clàudia Mensa Huerta, Juan Carlos Gómez Lazarte, María Lis González Mestre, Mariel Touzet Moncada, Marina Pàmies Recasens i Marta Cerrato i Franch.

Després de la presentació de la revista i dels autors dels llibres es va obrir un debat amb el públic que va poder formular les preguntes directament a Albert Cucurull i Adrià Cubells. Els autors, a més, van llegir alguns fragments de les seves obres.

Oriol Teixell, Albert Cucurull i Adrià Cubells, en un moment de la presentació d'ahir / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Cinc dels joves que han participat en el primer número de Joves i Lletres, al costat dels autors dels llibres / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article