Informació general

Promoció econòmica

El Consell Econòmic i Social (CES) es posa en marxa fent balanç de 2020 i exposant les accions previstes per aquest 2021

Per Berta Ruiz

Imatge de terrasses plenes al Port, aquest passat mes de març
Imatge de terrasses plenes al Port, aquest passat mes de març | Berta Ruiz

Aquest passat dimarts tenia lloc la primera reunió del Consell Econòmic i Social (CES), un nou òrgan consultiu entre el sector públic i privat. El consell compta amb una part de representació política –formada pel govern i l'oposició– i les diferents organitzacions del teixit econòmic de Cambrils com poden ser les comercials, industrials, el sector primari –amb la Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola–, el sector serveis del turisme i l'allotjament i d'altra banda, l'àmbit de l'ocupació. Recordem que a finals d'octubre de l'any passat s'aprovava la seva creació, tot i que va comptar amb les abstencions del PP, PSC i Cs i el vot favorable del regidor no adscrit, Joan M. Artigau. Passat el seu període d'al·legacions, el CES ja s'ha posat en marxa.

Sobre la posada en marxa d'aquest nou consell consultiu, el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Oliver Klein– ha explicat a revistacambrils.cat que, "abans fèiem les cimeres econòmiques per donar resposta a les necessitats de la crisi econòmica i ja cap a finals de l'any passat vam crear un nou consell consultiu que ja es quedés per a tractar els temes econòmics. En aquesta primera reunió hem fet balanç de l'any passat i les noves mesures a prendre aquest 2021". En aquest punt, Klein ha enumerat diferents accions com: "les ajudes ja s'estan pagant en aquest moment; les segones ajudes que s'estan preparant; els Bons Cambrils que començaran al maig; el tractament fiscals –ajornaments, fraccionaments–; l'exempció de la taxa de l'ocupació de la via pública; els processos de formació i els plans d'ocupació municipals i els del SOC de la Generalitat. A banda del Marketplace i campanyes com la de "Estimo Cambrils, compro a Cambrils" que la seguirem aprofitant tot aquest any. Del que més s'ha parlat és dels bons, perquè la seva posada en marxa és el més imminent".

Oliver Klein: "Hem aprofitat per presentar el projecte del TrenTram"

D'altra banda, en aquesta primera sessió, tal com ha apuntat Klein, "hem aprofitat per presentar el projecte del TrenTram; hi havia molt d'interès per part de l'empresariat local i també s'ha comptat amb una presentació oficial per part de polítics i tècnics de la Generalitat. La primera fase que és la que més ens implica, per a l'any 2024, seria el tram Cambrils-Salou-Tarragona".

Comenta aquest article