Informació general

Política

El PP i el PSC demanen que s'impulsi una demanda contra la Generalitat per reclamar l'1,2 milions d'euros dels interessos pendents de les obres de l'Hospital Lleuger

Al ple del 29 de gener, l'alcaldessa anunciava que l'Ajuntament no cobraria l'1,2 milions d'euros pendents dels interessos derivats de les obres de l'Hospital Lleuger que la Generalitat tenia pendent d'abonar

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Hospital Lleuger de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Hospital Lleuger de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Al ple del passat 29 de gener, l'alcaldessa –Camí Mendoza– anunciava que l'Ajuntament de Cambrils no cobraria, finalment, l'1,2 milions d'euros pendents dels interessos derivats de les obres de l'Hospital Lleuger que la Generalitat tenia pendent d'abonar al consistori cambrilenc. Recordem que el 2 d'agost de 2019, la Generalitat va abonar uns 2 milions d'euros que devia a l'Ajuntament de Cambrils en concepte de l'avançament del pagament de les obres realitzades a l'Hospital Lleuger. Després d'aquest pagament però, encara quedaven pendents els interessos corresponents que, sembla ser que finalment, no es retornaran. Després d'aquell anunci, al ple ordinari d'aquest passat dilluns 22 de febrer, tant el PP com el PSC van demanar a l'equip de govern municipal que impulsi una demanda contra la Generalitat per reclamar aquesta quantitat.

David Chatelain (PP): "La qüestió no és que hi hagi o no compromís, sinó l’aplicació dels criteris de competència (a qui pertany l’obligació de la despesa)"

El portaveu del PP –David Chatelain– va explicar que, "l'alcaldessa ha manifestat que no hi ha cap manera de reclamar els interessos que han generat les obres del CAP, el que objectivament és fals. La mateixa alcaldessa ha reconegut que es van recuperar els imports de l’ampliació de les obres tot i que no hi havia el compromís de la Generalitat, amb el que es demostra que la qüestió no és que hi hagi o no compromís, sinó l’aplicació dels criteris de competència (a qui pertany l’obligació de la despesa). La primera moció que es va presentar demanant el pagament d’aquest interessos incorporava un punt d’acord on es deia que si en el termini de 6 mesos, la Generalitat no abonava aquests interessos s’interposés demanda per iniciar la reclamació judicial; el punt es va retirar amb el compromís de tirar endavant aquesta demanda si no es cobraven, i ara es veu que l’equip de govern dona per perduts aquests diners. Demanem que s’impulsi una demanda contra la Generalitat per a reclamar aquesta quantitat, ja que existeixen criteris jurídics objectius per fer-ho".

Ana López (PSC): "Em sumo a la petició del PP de que es prepari un recurs contra la Generaltiat per no pagar els interessos de la construcció d'un hospital, ja que és competència seva"

En una mateixa línia que el portaveu popular es va expressar la regidora del PSC –Ana López– qui també va recordar que encara queden pendents per cobrar els interessos que es van generar de les obres de l'Hospital Lleuger. Segons va apuntar López, "la senyora alcaldessa, al ple passat, va dir que havia rebut una carta de CatSalut en la què es deia que desestimaven el pagament dels interessos. Encara no ens han facilitat aquesta carta perquè la puguem llegir. Per tant, em sumo a la petició del PP de que es prepari un recurs contra la Generaltiat per no pagar els interessos de la construcció d'un hospital, ja que és competència seva".

Comenta aquest article