Esports

Nàutica

Es presenta la tercera moció de censura en un any contra la junta directiva del Club Nàutic

El grup de socis impulsors de la moció, presentada aquest dimarts 16 de febrer, són els mateixos que van encapçalar les dues primeres

Per Lluís Rovira i Barenys

Entrada a les dependències del Club Nàutic Cambrils
Entrada a les dependències del Club Nàutic Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Aquest dimarts 16 de febrer s'ha presentat, per tercera vegada en el decurs d'un any, una moció de censura davant l'actual Junta Directiva del Club Nàutic. Els impulsors d'aquesta moció de censura són els mateixos que van impulsar les dues anteriors. El Club Nàutic ha registrat la petició i tal com ha explicat a revistacambrils.cat, "a partir d'aquest moment es procedirà a seguir els passos i terminis que estableixen els estatuts". Des del Club Nàutic s'ha dit que "el primer tràmit a realitzar serà el de traslladar a la Federació Catalana de Vela la petició de moció rebuda" i ha afegit que "el Club Nàutic seguirà escrupolosament la normativa que marca els passos a seguir davant aquesta situació i vetllarà pel seu compliment, atenent també a les normatives sanitàries que s'apliquin a cada moment".

Tercera moció de censura en un any

A finals del mes de gener de 2020 va esclatar públicament la crisi al Club Nàutic després de conèixer-se l'escrit que havien presentat un grup de socis per demanar que s'iniciessin els tràmits d'una moció de censura contra la junta directiva. El 7 de febrer de 2020 es va constituir la mesa per la revisió de la documentació de la sol·licitud de la moció de censura i, un cop revisats els documents presentats es va resoldre que no prosperava "per manca de requisits estatutaris i legalment exigits". Els impulsors de la moció de censura van presentar recurs contra aquesta resolució i el Comitè d'Apel·lació de la Federació Catalana de Vela va resoldre la seva desestimació.

Uns mesos més tard, el 22 de juny de 2020, es presentava una nova moció de censura contra la junta directiva del Club Nàutic. Aquesta segona moció anava acompanyada d'una vuitantena de signatures per tal de superar el 15% dels socis necessaris per a que tirés endavant. La moció es va admetre a tràmit inicialment però tal com ha informat el Club Nàutic, "el Tribunal Català de l'Esport, per resolució del 24 de novembre de 2020, anul·lava aquesta decisió i acordava, per tant, la seva inadmissió a tràmit. D'això ja se'n va informar a l'assemblea ordinària de socis que es va celebrar el passat 28 de novembre de 2020". El motiu argumentat pel Tribunal Català de l'Esport per desestimar la moció va ser motivat per un defecte de forma amb les signatures dels socis signants de la moció.

Aquesta tercera moció de censura, presentada aquesta setmana, també l'encapçalen Philippe Trujillo i José Luis Ramos Pellejero.