Esports

Handbol

Xavi Solano, Club Handbol Cambrils: «La situació del nostre club la podríem definir com de 'paralització'»

El Club Handbol Cambrils és una de les entitats esportives cambrilenques que han vist aturada bona part de la seva activitat

Per Berta Ruiz

Foto de família del Club Handbol Cambrils 2019-2020, a l'acte de presentació dels equips el setembre de 2019
Foto de família del Club Handbol Cambrils 2019-2020, a l'acte de presentació dels equips el setembre de 2019 | Berta Ruiz

Les restriccions per la covid-19 han alterat tots els àmbits de la societat i l'esportiu no n'és una excepció. Totes les competicions no professionals han vist paralitzades totes les seves lligues i pràcticament tots els clubs locals –excepte el CFS Laguna que disputa la Tercera Divisió Nacional de Futbol Sala– estan passant una temporada en blanc. El Club Handbol Cambrils és una de les entitats esportives cambrilenques que han vist aturada bona part de la seva activitat. El coordinador del club –Xavi Solano– ha comentat a revistacambrils.cat que, "la situació del nostre club la podríem definir com de paralització".

No obstant això, amb l'alleugeriment d'algunes de les mesures restrictives, des de la setmana passada han reprès els entrenaments alguns equips del club. Ho fa l'equip juvenil i també els equips de la base com l'infantil, l'aleví i el benjamí. "Són entrenaments en pista d'acord amb l'autorització que va donar l'Ajuntament de Cambrils" ha dit Solano. Pel que fa al tema de la competició està completament aturada. Segons ha dit el coordinador del club: "entenem que la base ja no jugarà –depenen del Consell Esportiu del Baix Camp– per les dates que són, mentre que els federats entenc que tampoc començaran la temporada. Està tot molt indefinit, però ningú ha dit res al respecte".

De fet, des de l'inici de la temporada cap dels equips del CH Cambrils ha pogut disputar cap partit. Únicament, l'equip infantil havia de desplaçar-se a Tortosa a jugar un partit però, tal com ha comentat Solano, "va coincidir amb el pic tant alt de contagis que hi va haver a Tortosa i vam preguntar a la Federació si es podia suspendre i ens van dir que no. Des del club vam considerar que no era el moment oportú per anar a jugar i no ens vam presentar; ens van donar el partit per perdut, per tant, no n'hem jugat cap".

El club no va inscriure cap equip sènior per aquesta actual temporada

Per a la temporada 2020-2021, el Club Handbol Cambrils va decidir no escriure cap equip sènior en competició. Malgrat l'ascens de categoria a la Primera Catalana que l'equip havia assolit al final de la temporada 2019-2020, la baixa de l'entrenador i de diversos jugadors va propiciar que, primer, es decidís un intercanvi de categoria amb l'equip barceloní de La Garriga –de Segona Catalana–, però finalment, es va optar per no inscriure's en lliga. Sobre això, Solano ha comentat que, "com que enguany no tenim sènior, doncs el que estem fent és planificar de cara a la temporada vinent que els juvenils pujaran de categoria i passaran a ser sèniors. S'està treballant en la següent temporada, perquè aquesta temporada ja la donem per perduda perquè no crec que ni juguem. Si ens donen l'autorització i podem jugar algun amistós ho intentarem fer perquè els nois tenen ganes de competir, però de moment no hi ha més perspectiva que entrenar".  

Comenta aquest article