Informació general

Equipaments

«Finalitzar les obres del Teatre Auditori tindria un cost d'uns 4,5 milions d'euros»

El regidor d'Urbanisme ha explicat que s'ha actualitzat i abaratit el projecte i s'està parlant amb possibles interessats per tal de fer algun tipus de concessió que permetés acabar l'obra

Per Berta Ruiz

Imatge lateral de l'estructura inacabada del teatre auditori
Imatge lateral de l'estructura inacabada del teatre auditori | Lluís Rovira i Barenys

"Finalitzar les obres del Teatre Auditori tindria un cost d'uns 4,5 milions d'euros". Aquesta és la xifra que ha apuntat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –Enric Daza– a revistacambrils.cat. De fet, al ple del passat 26 d'octubre, va sortir el tema de les obres del Teatre Auditori arrel d'una pregunta del PSC. La portaveu de la formació socialista –Ana López– va recordar que "l'any 2018 es va redactar un projecte per començar a fer una obertura gradual del Teatre Auditori. Estem al 2020 i ens agradaria conèixer com està aquest projecte i que s’està fent al respecte, perquè no apareix res als pressupostos".

En la mateixa sessió plenària, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va explicar que "el projecte que es va fer al 2018 va ser un projecte de mínims que formava part dels tràmits que s'havien de fer en aquells moments amb la Generalitat". Recordem que l'any 2005, l'Ajuntament de Cambrils es va presentar a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat per tal de finançar l'obra. Al tractar-se d'una subvenció finalista i no haver finalitzat l'obra, la Generalitat va iniciar les gestions per reclamar el retorn dels diners: 1,2 milions d'euros. Finalment, l'octubre de l'any passat, l'alcaldessa –Camí Mendoza– anunciava que l'Ajuntament no hauria de retornar aquests diners, després de les al·legacions presentades pels serves tècnics del consistori.

Enric Daza: "Estem parlant amb alguns interessats per tal de poder fer algun tipus de concessió que permetés acabar l'obra"

Segons ha apuntat Daza a revistacambrils.cat, "aleshores va ser un projecte de mínims –per justificar tot el tema de la Generalitat–. Ara, el que hem fet és actualitzar-lo i hem intentat abaratir-lo una mica. Estem parlant amb alguns interessats per tal de poder fer algun tipus de concessió que permetés acabar l'obra. Tenim una proposta damunt de la taula i l'estem estudiant per veure si és viable. De moment, està en estudi. Hem fet un projecte actualitzat i més econòmic del que estava previst. Acabar el Teatre Auditori estaria al voltant d'uns 4,5 milions d'euros, tot i que per parlar de xifres encara és molt aviat. De fet, és un estudi 'preeliminar', no és determinant. El que és important dir és que li estem donant moviment al tema". Finalment, el regidor d'Urbanisme ha apuntat que el que s'havia gastat fins ara en l'obra han estat uns 5,5 milions d'euros.

Comenta aquest article