Informació general

Cooperativa

La teulada de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola continua pendent de reparació

Aviat es compliran els quatre mesos des que una part del voladís de la teulada de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola va caure pel trencament d'una biga de fusta

Per Lluís Rovira i Barenys

Façana de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola, ahir a la tarda
Façana de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

L'estat de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola va ser una de les preguntes formulades pel PSC en el darrer ple municipal, de finals d'aquest passat mes de juliol. Ana López, portaveu del PSC, va demanar quin era el cost de la taxació de l'edifici després de la caiguda de part de la teulada, que es va produir de forma sobtada el passat 25 d'abril. López també va preguntar què estava passant amb el retorn del pagament anual als afectats per la fallida de la Cooperativa, recordant que encara es deuen imports corresponents a l'any 2019 i que aquest 2020 no s'ha efectuat cap pagament als afectats. La portaveu del PSC va preguntar si el govern municipal tenia "algun interès a reunir-se amb els afectats per conèixer de prop la situació de la Cooperativa".

La resposta va venir directament de l'alcaldessa, Camí Mendoza, que va explicar que quan va caure part del voladís de la teulada de l'antic celler es va requerir a la Cooperativa que ho arreglessin i que en fessin l'informe pertinent. Segons va dir l'alcaldessa, "tot això s'està fent" i va afegir que no calia fer una nova taxació de l'edifici. Pel que fa al tema del retorn dels imports que la Cooperativa Agrícola deu als afectats per la fallida, Mendoza va dir que tenia informació de primera mà d'aquest tema, "m'he interessat del que està passant. Porto gairebé cinc anys des que va esclatar aquest tema"

Quatre mesos després

Aviat farà quatre mesos de la caiguda d'una part del voladís de la teulada de l'antic celler de la Cooperativa. El trencament d'una biga de fusta del sostre va propiciar aquest ensorrament que va ser reparat, en primera instància pels bombers. Posteriorment es va actuar a la zona afectada per assegurar que no es produís cap més precipitació i es va fer un tancament perimetral amb tanques per tal que ningú s'acostés a la part de la plaça on hi ha la zona afectada. De moment, doncs, tot continua a l'espera de la pertinent reparació de la teulada.

Comenta aquest article