Informació general

Successos

Cau una part del voladís de la teulada de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola

El trencament d'una biga del sostre, aquesta matinada, ha produït la precipitació d'una part de la teulada d'aquest edifici que es troba en tràmit d'adquisició per part de l'Ajuntament

Per Lluís Rovira i Barenys

Els bombers han anat retirant part de la teulada caiguda
Els bombers han anat retirant part de la teulada caiguda | Lluís Rovira i Barenys

Una part del voladís de la teulada de l’antic celler de la Cooperativa Agrícola ha caigut a la placeta de davant. Una biga de fusta del sostre de l’edifici s’ha partit a la part que dóna a l’exterior i com a conseqüència d’això, una part de la teulada que fa cantonada amb el carrer de Jacint Verdaguer s’ha precipitat.

Aquest trencament de la biga s’ha produït al voltant de les 2 de la matinada, segons han corroborat veïns de la zona que van sentir un fort soroll en caure aquesta part de la teulada. No ha estat fins aquest matí que s’ha vist la magnitud del que havia passat. De seguida s’ha tallat la circulació al carrer de Jacint Verdaguer i poc després de les 9 del matí entraven en acció els bombers amb el camió grua vingut del parc de bombers de Reus. Els bombers han fet una inspecció de l’edifici i han començat a retirar la part de la teulada de fusta que penjava cap a l’exterior. Al mateix temps, es comprovava l’interior de l’edifici per si es veien danys estructurals. En una primera inspecció s’ha pogut comprovar que l’interior de l’edifici no s’ha vista afectat i que no s’havia produït cap forat a la teulada que deixés al descobert una part de l’edifici. Els bombers, per la seva part, han seguit treballant per tal d’estabilitzar la part danyada de l’edifici.

Edifici en tràmit de compra per part de l’Ajuntament

Aquest edifici, que acull el Museu Agrícola i que acollia l’agrobotiga de la Cooperativa Agrícola, es troba en tràmits d’adquisició per part de l’Ajuntament. A finals d’aquest any passat es van completar els tràmits per fer efectiva la compra. En el plenari del passat 22 de novembre es va aprovar la partida de 677.568,20 euros per a fer aquesta adquisició, una quantitat que va quedar fixada arran de la taxació feta pels tècnics municipals. Anteriorment ja s’havia aprovat una partida de 150.000 euros a l’espera de conèixer la taxació del contingut de l’edifici. El darrer tràmit per a l’adquisició d’aquest edifici es va produir en el ple del passat 18 de desembre, després que el plenari desestimés les al·legacions presentades pel regidor del PP, David Chatelain. En aquest mateix ple, els portaveus dels grups de l’oposició es van mostrar contraris a les preses amb que s’havia gestionat l’adquisició d’aquest edifici. Un cop es conegui la valoració del contingut caldrà arribar a l'acord definitiu amb la Cooperativa Agrícola.

Comenta aquest article