Informació general

Ple

El govern municipal supera el darrer tràmit per a l'adquisició del celler de la Cooperativa Agrícola

Ahir es va fer un segon ple, amb caràcter urgent, per tal de desestimar les al·legacions presentades pel regidor del PP David Chatelain. El ple es va fer tot just després de celebrar un altre ple i una comissió informativa d'Hisenda

Per Lluís Rovira i Barenys

El govern municipal va votar a favor de desetimar les al·legacions presentades pel regidor del PP
El govern municipal va votar a favor de desetimar les al·legacions presentades pel regidor del PP | Lluís Rovira i Barenys

Situació insòlita la que es va viure ahir a l'Ajuntament amb la realització de dos sessions plenàries realitzades de manera gairebé consecutiva. El primer dels plens, de caire extraordinari, s'havia convocat a 2/4 de 10 del matí i un cop iniciada la sessió es va fer saber que un cop finalitzat aquest ple hi hauria una aturada per a realitzar una comissió informativa d'Hisenda i posteriorment es realitzaria un altre ple, convocat de manera urgent. I quin va ser el motiu per que es donés aquesta situació? Doncs la celebració de la comissió informativa cuita-corrents era per resoldre les al·legacions presentades pel regidor del PP, David Chatelain, a la modificació de crèdit aprovada en el plenari del mes passat i que contenia una partida per a fer front a la compra del celler de la Cooperativa Agrícola. Les al·legacions del regidor del PP havien entrat a registre dins el termini però just el dia abans del ple, quan l'ordre del dia del plenari ja estava tancada. Les al·legacions s'havien de resoldre en comissió informativa i el govern municipal va trobar aquesta fórmula de celebrar de manera consecutiva la comissió i el segon ple per tal de resoldre aquest punt en un sol dia. Les presses en resoldre-ho també les ha marcat el calendari ja que tota aquesta tramitació per a la compra del celler de la Cooperativa Agrícola s'ha de tancar abans de l'acabament de l'any per poder fer efectiva aquesta modificació de crèdit.

Ple urgent

Així doncs, poc després de la una del migdia començava el segon ple del dia amb un primer punt en el que s'havia de votar la urgència del ple, que només va ser votat a favor pels membres de l'equip de govern, i un segon punt en el que es desestimaven les al·legacions presentades pel regidor del PP. El regidor d'Hisenda, Jaume Gila va intervenir per explicar que les sis al·legacions presentades pel PP no s'ajustaven a cap dels tres supòsits que contempla la llei i que les al·legacions es fonamenten amb el desacord amb les inversions per a les quals es dota el crèdit, és a dir, entren en l'àmbit polític i no tècnic. En resum, Gila va dir que "no trobem l'encaix en cap de les al·legacions presentades i per tant han estat desestimades".

David Chatelain, per la seva part va iniciar la seva intervenció exclamant-se de les presses del govern municipal en fer els tràmits, "quina manera de córrer! i tot per comprar l'edifici de la Cooperativa Agrícola, és surrealista". Chatelain també va dir que el següent exercici comença d'aquí pocs dies i que no costava massa esperar-se i no haver de fer les coses cuita-corrent. Chatelain també va dir que el celler de la Cooperativa Agrícola és un Bé d'Interès Local, "és un edifici preservat que està més que blindat. No hi ha cap justificació que empari aquestes presses". Chatelain també va repassar les seves sis al·legacions i va criticar cadascuna de les partides que no s'han fet efectives enguany i que finalment han servit per a fer la modificació de crèdit. El regidor del PP també va dir que des del divendres de la setmana anterior havia intentat entrar les al·legacions via telemàtica però que per problemes tècnics no havien entrat a registre fins el dia abans del ple.

Anna López, portaveu del PSC, va mostrar la seva decepció va justificar el "to agre dels plens" ja que, segons va dir, el que diu l'oposició "no els importa gens". López també va fer esment que el regidor Lluís Abella s'havia mostrat molest, en el decurs de la comissió informativa prèvia, per la presentació de les al·legacions. Ana López també va dir que si a partir d'ara només es podran presentar al·legacions durant la fase d'elaboració que se'ls doni més temps per a disposar de la informació. López també va apel·lar al tarannà del govern municipal i va dir que a l'anterior mandat, amb ella al govern, era diferent.

Juan Carlos Romera, regidor de Cs, va criticar que les partides destinades a temes socials i interns de l'Ajuntament s'hagin destinat a la compr d'un edifici, "què hi pensen fer en aquest edifici?, no hi ha altres coses més urgents per fer a Cambrils".

L'alcaldessa, Camí Mendoza va tancar el debat justificant la realització d'aquest ple per respondre les al·legacions, "si no s'haguessin presentat al·legacions no hauria calgut fer el ple", va dir i va subratllar que "és voluntat política adquirir el celler de la Cooperativa Agrícola".

Comenta aquest article