Informació general

Personal

L'equip de govern aprova l'increment d'un 2% dels sous dels tres càrrecs de confiança

El punt va rebre les crítiques del PSC i de Cs. Recordem que el juliol de 2019, es va fer l'aprovació de les seves retribucions i aleshores se'ls va aplicar una pujada del 17%

Per Berta Ruiz

Captura d'imatge d'un moment de la sessió plenària d'ahir al matí
Captura d'imatge d'un moment de la sessió plenària d'ahir al matí

El ple ordinari telemàtic –celebrat ahir al matí– va aprovar l'increment d'un 2% de les retribucions dels càrrecs eventuals –coneguts com a càrrecs de confiança– corresponents a la figura de Cap de Gabinet de l'Ajuntament, la direcció del Patronat de Turisme i la direcció del Museu d'Història de Cambrils. Aquestes retribucions queden fixades en 43.747,80 euros bruts/anuals. Aquest punt va ser exposat pel regidor de Personal, Alejandro Garcia. Recordem que el juliol de l'any passat, quan es va fer el nomenament dels càrrecs eventuals també es va fer l'aprovació de les seves retribucions. Aleshores es va informar que els tres càrrecs de confiança tenien un sou de 42.783 euros bruts/anuals amb 37,5 hores setmanals i l'alcaldessa va afirmar que feia 12 anys que no se'ls hi variava el sou. L'oposició –PP, PSC i Cs– van criticar la pujada de sous dels tres càrrecs de confiança en un 17%.

Referent al punt d'ahir –l'increment d'un 2%–, el regidor no adscrit –Joan M. Artigau– va avançar el seu vot d'abstenció i va manifestar que, "són càrrecs de confiança de l'equip de govern i els hi correspon a vostès". En una mateixa línia es va expressar el portaveu del PP –David Chatelain– qui va afirmar que aquesta pujada del 2% és voluntat de l'equip de govern. També es va abstenir.

Ana López (PSC): "En el cas del càrrec de confiança de l'Ajuntament –Cap de Gabinet– no tenim molt clares les funcions que està desenvolupant"

Amb un to més crític es va mostrar la regidora socialista Ana López: "estem parlant de tres persones que són càrrecs de confiança perquè és voluntat de l'equip de govern que sigui així. Tenim certs dubtes. Pel que fa als càrrecs eventuals del Patronat de Turisme i del Museu d'Història, creiem que aquestes places haurien d'estar cobertes per un perfil tècnic i professional; no veig que hagin de ser càrrecs de confiança. En el cas del càrrec de confiança de l'Ajuntament –Cap de Gabinet– no tenim molt clares les funcions que està desenvolupant; ens agradaria que ens facilitessin les seves funcions. En el seu dia, quan es va contractar, hi havia una sèrie de funcions que al nostre parer no s'estan duent a terme. Hem intentat buscar les seves funcions a la pàgina web, però no ho sabem trobar o potser és un problema de visibilitat..."

Juan Carlos Romera (Cs): "No creiem que sigui el moment quan fa pocs mesos van tenir una pujada substancial"

Des de Cs, Juan Carlos Romera va dir que "és voluntat de l'equip de govern fer un augment de les retribucions dels càrrecs de confiança i augmentar la partida del capítol 1 en salaris. Fa uns pocs mesos, aquest personal ja va rebre una pujada de la retribució bastant significativa. Creiem que, per responsabilitat, per sentit comú i per la situació en la què ens trobem –no perquè no s'ho mereixin– però atenent a la situació actual, el nostre vot serà negatiu. No estem en contra de les persones ni de les seves funcions –algunes d'elles són grans professionals i recalco "algunes", però no creiem que sigui el moment quan fa pocs mesos van tenir una pujada substancial".

Comenta aquest article