Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «L'estudi sobre Belianes ens dirà que tenim un polígon molt competitiu i hem de ser capaços de treure-li suc»

Un dels màxims objectius del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils és l'impuls i la revitalització del polígon Belianes. Fa uns mesos es va posar en marxa un estudi del qual es tindran les conclusions properament

Per Berta Ruiz

Imatge del polígon Belianes, a meitats d'aquest passat mes de març
Imatge del polígon Belianes, a meitats d'aquest passat mes de març | Lluís Rovira i Barenys

Un dels màxims objectius del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils és l'impuls i la revitalització del polígon Belianes. De fet, fa uns mesos –el passat mes de novembre–, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– ja va manifestar que calia "posar tota l'energia en tenir un polígon de Belianes sanejat". Tal com ha explicat a revistacambrils.cat, fa uns mesos es va posar en marxa un estudi i, en breu, es podran fer públiques les conclusions d'aquesta feina. "Des del departament d'Urbanisme s'està treballant amb moltes ganes sobre l'impuls del polígon Belianes i les conclusions de l'estudi ens ajudaran a saber quins són els passos a seguir per millorar les instal·lacions i trobar solucions. Estem convençuts que ha de ser un gran eix industrial a la població, per la seva situació i pel seu potencial".

De fet, Daza ha volgut fer "una crida als emprenedors perquè facin inversions al polígon". Des de l'Ajuntament de Cambrils es recolzaran aquestes iniciatives, així com les millores que calgui fer a les naus industrials. Actualment, segons ha dit el regidor d'Urbanisme, "queden poques naus per adequar-se a la normativa". Recordem que el passat mes de novembre, el regidor informava sobre les dades del programa de regularització de les activitats. En aquest punt, un dels objectius de l'Ajuntament és subvencionar amb caràcter retroactiu per solucionar els problemes urbanístics perquè totes les naus compleixin amb la normativa. Segons ha comentat Daza, "s'està treballant molt intensament en els detalls jurídics i crec que abans de finals d'any ja estarà engegat tot el procés". 

Per altra banda, el regidor d'Urbanisme també ha comentat que, "sobre el polígon Belianes sud tenim el projecte damunt la taula per desenvolupar-ho i tenir la manera de créixer cap a l'oest. Volem oferir naus pensades en la logística. Tenim el terreny catalogat com a sòl industrial, per tant s'obren moltes oportunitats. Crec que ho hem de posar en valor i comunicar-ho. De fet, l'estudi sobre Belianes ens dirà que tenim un polígon molt competitiu i hem de ser capaços de treure-li suc". Cal destacar que, actualment tota la tramitació dels diferents projectes està aturada –durant la vigència del període d'estat d'alarma–. 

Polígon Vilagrassa

Aquest estudi, sobre el qual es tindran les conclusions properament, també parlarà sobre el polígon Vilagrassa. Segons Daza, "tenim el projecte damunt de la taula. Volem recuperar una pista de kàrting i també hi ha empreses interessades en ampliar els seus serveis. Intentarem impulsar el projecte d'urbanització, agrupar-ho els subsectors i urbanitzar-ne alguna part. Juntament amb els empresaris, entre tots hem de col·laborar per fer-ho realitat". Pel que fa al projecte de kàrting –pista de karts– podria ser un dels més grans del sud d'Europa i podria acollir competicions internacionals. La pista podria funcionar durant tot l'any com a circuit de proves i ser un espai obert per al públic en general amant del motor. 

Comenta aquest article