Informació general

Urbanisme

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: «Hem de posar tota l'energia en tenir un polígon Belianes sanejat»

Sobre el programa de regularització de les activitats, actualment hi ha un total de 54 activitats: 40 estan regularitzades i 14 no estan regularitzades. Hi ha dues futures activitats amb llicència i dues activitats tancades

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu del polígon Belianes
Imatge d'arxiu del polígon Belianes | Lluís Rovira i Barenys

"Hem de posar tota l'energia en tenir un polígon Belianes sanejat", aquest és el principal objectiu del regidor d'Urbanisme –Enric Daza– sobre aquest espai. Les dades actuals sobre el programa de regularització de les activitats es poden resumir en que, a data d'avui, hi ha un total de 54 activitats obertes al polígon. D'aquestes, 40 activitats estan regularitzades i 14 encara no ho estan. D'aquestes 14 activitats no regularitzades, a data d'avui, 4 presenten moltes mancances, mentre que les 10 activitats restants presenten algunes mancances. Segons les dades exposades pel regidor d'Urbanisme també n'hi ha 4 de nova obertura i pendents de comprovar si realment funcionen, així com dues futures activitats amb llicència: l'estació de servei La Dorada i l'estació de servei del Bon Àrea. Aquesta darrera és la que tirarà endavant amb tota seguretat –incloent una benzinera i una botiga de serveis–, mentre que l'altra "fa temps que té el permís, però encara no ha mogut fitxa", ha comentat Daza. Per altra banda, hi ha dues activitats tancades: Borràs Decomat i l'Aluminis Torres.

Preguntat al darrer plenari sobre l'estudi urbanístic per a la consolidació i expansió del polígon Belianes, el regidor d'Urbanisme va explicar que: "estem estudiant la possibilitat d'encomanar-lo, però ara mateix tenim molt en compte el desenvolupament de Belianes Sud i l'impacte que es produirà. Seria molt més efectiu encomanar aquest estudi a partir que estigui desenvolupat aquest polígon Belianes Sud i arribar a fer accions dirigides a les dues estructures. La voluntat és que el polígon es dinamitzi, que agafi una certa capacitat comercial i que sigui més competitiu; estem fent accions en aquesta línia".

"L'Ajuntament ha de recepcionar el polígon"

Per altra banda, en declaracions a revistacambrils.cat, Enric Daza ha explicat que, "hi ha una cosa important i hem de ser valents a l'hora de dir-ho: l'Ajuntament ha de recepcionar el polígon. Aquí hi ha unes compensacions dels particulars: hi haurà qui haurà de cedir i pagar i hi haurà qui tindrà que cobrar. Això no s'ha fet fins ara. Crec que és tan necessari regularitzar les naus com que l'Ajuntament ho recepcioni en condicions. Aquestes dues coses van lligades. Hem de posar tota l'energia per tenir un polígon Belianes sanejat”. Aquesta recepció per part de l'Ajuntament és un tràmit administratiu i jurídic, "és un tràmit feixuc, com molts tràmits urbanístics. S'ha d'aprovar inicialment, ha de passar per la comissió territorial d'urbanisme, amb els temps d'al·legacions... Jo tinc tot l'interès que es faci, el tema està damunt de la taula i estem treballant perquè així sigui”. De fet, segons ha dit Daza, també és una qüestió “psicològica”, perquè “quan tens un polígon sanejat en tots els aspectes és com treure l'espasa de Damocles que els propietaris han tingut damunt del cap durant molt de temps. Periodísticament i socialment s'ha parlat malament del polígon, però quan aconsegueixes tenir un polígon sanejat, modern... Tenir un polígon d'èxit en el sentit de captar inversors i que els empresaris s'hi vulguin instal·lar. Si durant tots aquests anys s'ha parlat malament del “cavall”, les inversions són més reticents”.

Comenta aquest article