Informació general

Barris

Els veïns de la Llosa es queixen per l'estat de deixadesa del seu barri i no descarten fer accions de protesta

La manca d'enllumenat públic als carrers, les voreres aixecades o trencades, l'asfalt i els paviments en mal estat, així com una falta de manteniment general al barri són algunes de les principals queixes

Per Berta Ruiz

Imatge de l'estat d'alguns carrers del barri de la Llosa
Imatge de l'estat d'alguns carrers del barri de la Llosa | Lluís Rovira i Barenys

Els veïns del barri de la Llosa estan molt queixosos i molestos per l'estat de deixadesa i abandó en el què es troba el seu barri, des de fa molts anys. La manca d'enllumenat públic als carrers, les voreres aixecades o trencades, l'asfalt i els paviments en mal estat, així com una falta de manteniment general al barri són algunes de les principals queixes. Des de l'Associació de veïns del barri de la Llosa han volgut denunciar aquesta falta de manteniment general. De fet, aquesta no és la primera vegada que el veïnat ho fa públicament. Ara fa gairebé dos anys, des de l'Associació de veïns del barri de la Llosa ja es va fer aquesta queixa a revistacambrils.cat per les mateixes qüestions.

Ana M. Franquet: "En el passat mandat –durant quatre anys– no tan sols no s'ha fet res pel nostre barri, sinó que malauradament hem anat a pitjor; hem anat enrere"

Segons ha explicat la presidenta de l'Associació de veïns –Ana M. Franquet–, el passat 12 de novembre, a l'Ajuntament, es va dur a terme una reunió del Consell de Barri de Ponent, on van presentar totes les demandes dels "treballs incomplerts a la Llosa per part del consistori". Tal com ha apuntat Franquet, "en el passat mandat –durant quatre anys– no tan sols no s'ha fet res pel nostre barri, sinó que malauradament hem anat a pitjor; hem anat enrere". En aquesta sessió, "vam demanar que es compleixin i es portin a terme les accions més necessàries com són les obres de remodelació pendents des de l'any 2010". Recordem que la primera fase de les obres del barri de la Llosa es va enllestir entre els anys 2009 i 2010. A més, tot i l'anunci per part de l'Ajuntament de que les altres dues fases es farien a continuació, no es van arribar ni a pressupostar. Franquet demana "un manteniment del barri" i com, a prioritat, "restablir l'enllumenat a la Llosa". Segons ha apuntat la presidenta de l'associació, la falta de llum és una qüestió que preocupa: "molts veïns que tenen nens els hi fa por sortir al carrer".

No descarten una concentració davant de l'Ajuntament

De totes aquestes reivindicacions, l'associació de veïns de la Llosa demana "una resposta positiva amb fets, sinó els veïns ens manifestarem davant de l'Ajuntament". La presidenta Ana M. Franquet ha lamentat que, "la regidora Marta Borràs ens va demanar una setmana de temps per tal de poder parlar amb els regidors corresponents i saber quins treballs poden tirar endavant. A data d'avui, no hem rebut cap resposta ni s'ha fet res al nostre barri; seguim a les fosques. En canvi, sí hi ha diners i projectes per a d'altres indrets de Cambrils. No podem permetre que pagant impostos com tothom, no ens tinguin en compte i que el barri estigui en aquestes condicions. Si no ens donen serveis, que ens rebaixin els impostos!". En contrapartida, segons ha apuntat Franquet, el ple de les ordenances fiscals va aprovar un increment del 14% de la taxa d'escombraries; mesura que ha qualificat de "vergonyosa".

Comenta aquest article