Informació general

Barris

Queixes dels veïns de la Llosa per l'estat de «deixadesa» del seu barri

Manca d'enllumenat, voreres aixecades o trencades, asfalt i paviments en mal estat, parcel·les amb invasió de vegetació, així com una falta de manteniment general al barri són algunes de les queixes dels veïns

Per Berta Ruiz

Clots a la calçada al carrer de les Orquídies, al barri de la Llosa
Clots a la calçada al carrer de les Orquídies, al barri de la Llosa | Lluís Rovira i Barenys

Manca d'enllumenat públic, voreres aixecades o trencades, asfalt i paviments en mal estat, parcel·les amb invasió de vegetació, així com una falta de manteniment general al barri són algunes de les queixes que els veïns de la Llosa han fet arribar a revistacambrils.cat. L'Associació de Veïns del Barri de la Llosa ha volgut denunciar l'estat d'abandó i de deixadesa que, des de fa anys, pateix el seu barri.

D'ençà de la celebració de l'assemblea extraordinària de veïns, el passat 19 d'agost, en la què van reclamar que es tiressin endavant la segona i la tercera fase de les obres de remodelació del barri, encara no han obtingut cap resposta per part de l'Ajuntament

D'ençà de la celebració de l'assemblea extraordinària de veïns, el passat 19 d'agost, en la què van reclamar que es tiressin endavant la segona i la tercera fase de les obres de remodelació del barri, encara no han obtingut cap resposta per part de l'Ajuntament de Cambrils, segons ha manifestat la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa, Ana M. Franquet. Recordem que la primera fase de les obres del barri de la Llosa es va enllestir entre els anys 2009 i 2010. A més, tot i l'anunci per part de l'Ajuntament de que les altres dues fases es farien a continuació, la veritat és que no es van arribar ni a pressupostar.

Ana M. Franquet: "Sempre hem demanat que hi hagués un manteniment del barri i això tampoc s'ha complert”

Segons ha explicat la presidenta de l'Associació de Veïns del Barri de la Llosa –Ana M. Franquet– “des de 2010 que es va acabar la primera fase de les obres, no s'ha fet res. Durant aquests anys hem estat demanant que s'acabi la remodelació del barri, però la resposta per part de l'Ajuntament sempre ha estat que no hi ha diners. Davant d'aquesta situació, sempre hem demanat que hi hagués un manteniment del barri i això tampoc s'ha complert”. En aquesta assemblea extraordinària del passat mes d'agost, tal com ha recordat Franquet, hi va haver una majoria de veïns que es van mostrar favorables a tirar endavant les dues fases d'obres restants. Hi van acudir una vuitantena de persones, a més d'una seixantena de vots delegats. A aquesta reunió hi va ser present el regidor dels barris de Ponent, Alejandro Garcia.

"Des del mes d'agost no hem tingut cap informació"

Segons ha apuntat la presidenta de l'Associació de Veïns, “el regidor Alejandro Garcia es va comprometre a informar-nos de totes les decisions relacionades amb les obres. Un cop es conegués el cost que tindrien per a cada veí ens ho faria saber a l'associació perquè informéssim als veïns i, posteriorment es decidiria tot plegat. Des del mes d'agost no hem tingut cap informació. També des del mes d'agost tenim demanada una cita amb l'alcaldessa i encara no ens l'han donat. L'última petició que vaig fer va ser a través de l'OAC perquè tingui constància de què estem demanant, però no ens han contestat”.

"La Llosa no només és un barri de segona residència, hi ha molta gent que hi viu tot l'any”

Sobre la manca de manteniment al barri, Franquet s'ha queixat de la falta de llum o de l'estat dels carrers. Quant a la il·luminació, ha dit “ens van canviar les bombetes, però van deixar el mateixos pals dels fanals. Amb aquest model i amb l'alçada que té, aquest tipus de llum enfoca al terra i no il·lumina. A més, no hi ha fanals als dos costats, per tant només dóna llum a un dels costats. La Llosa no només és un barri de segona residència, hi ha molta gent que hi viu tot l'any”. Aquesta queixa emesa al regidor de Serveis –Antonio Laguna– va ser contestada, segons ha dit Franquet, per la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–. En la resposta de la regidora, “ens va dir que tot està bé, que les llums van costar uns diners i que no es canviaran fins que no es facin les obres de remodelació”.

"Per què no poden invertir res aquí? Fa mesos que tenim voreres aixecades i ningú ve a fer res”

La presidenta de l'Associació de veïns ha recalcat que, “fan obres a altres indrets del municipi i em sembla molt bé que tot vagi endavant. No hi estem en contra d'això, però estem defensant una cosa que està a la vista. Dels impostos que paguem com a contribuents també tenim algun dret, no estem demanant la lluna. Per què no poden invertir res aquí? Fa mesos que tenim voreres aixecades i ningú ve a fer res”.

Finalment, Franquet ha recordat que ja s'ha tramès una denúncia al Síndic de Greuges i que, l'últim pas que podrien donar, seria organitzar una manifestació per reclamar millores al barri. “Volem que s'arregli el barri i ens tinguin en compte” ha conclòs.

Comenta aquest article